24.06.2018.

Ko je najveća faca koja nastupa na EXIT-u?

42magazin
Promo, Pinterest

Na spisku aktuelnih zvezda koje će nastupiti na ovogodišnjem EXIT-u nalazi se i prava živa ikona savremenog doba – Grace Jones!

Jedna od najprepoznatljivnijih ličnosti na svetu, autentična i nezamenljiva pojava u istoriji moderne umetnosti, dolazi iz najvišeg reda besmrtnih „vanzemaljaca“ kao što su David Bowie, Prince ili Michael Jackson, a na glavnoj bini EXIT-a u subotu 14. jula pokazaće zašto su zvezde, kao što su Rihanna, Madonna i Lady Gaga, navodile upravo Grace Jones kao svoju inspiraciju. Dok je svetski mediji, kao što je Rolling Stone, nazivaju „neodoljivom umetnicom, modnom ikonom i simbolom“, mi mislimo da se ovakva prilika pruža samo jednom u životu!

Rihanna, Madonna i Lady Gaga navodile upravo Grace Jones kao svoju inspiraciju

Brojne javne ličnosti najavljuju svoj dolazak na Petrovaradinsku tvrđavu upravo zbog Grace Jones, dok je popularna beogradska hip-hoperka Sajsi MC predvidela da će dolazak Grace Jones biti „jedan od najznačajnijih nastupa do sada na EXIT-u“, kao i da je Grace „milion godina“ ispred svog vremena. Glumac Ivan Jevtović dao je i zanimljiv predlog: „Ako bi me neko pitao koga bih voleo kao ambasadora planete Zemlje da pošaljem u galaksiju, to bi bila Grace Jones!“ On je i podsetio da su imena kao što su Mick Jagger, David Bowie i George Michael pominjali Grace kao nekoga pored koga ne bi smeli da stanu na scenu!

Dok Bebi Dol ovu ikonu savremene umetnosti svrstava u omiljenih 20 umetnika svih vremena, dve trećine popularne ekipe Državnog posla Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić osvrnuli su se i na glumačku karijeru ove istinske „renesansne žene“ i na njeno odmeravanje snaga sa Švarcenegerom u filmskoj sagi o Konanu, dok popularna kantautorka Bojana Vunturišević napominje: „Sve što vi danas slušate u malo modernijim aranžmanima, sve je to, kao jedna od prvih žena, započela – GraceJones“.

Ulaznice po promotivnoj ceni za 6.990 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.