05.01.2019.

BE BOLD: #partylook inspirisan bojama kristala

Isidora Nedić
Pinterest

Znamo da volite kristaloterapiju, a da li ste razmišljale o tome da se našminkate u bojama kristala i poludragog kamenja?

Žad, ametist, citrin, 42 magazin, šminka, party look

Prošla je novogodišnja žurka, ali to ne znači da se treba odmarati! U novoj 2019. želimo vam dobar provod non-stop, a za dobar provod neophodna je i dobra šminka. Manite se razmišljanja o odeći, ove godine sve se vrti upravo oko ulepšavanja, a nakon sezone minimalističkog make-upa, došlo je vreme za jake tonove u bojama kristala i poludragog kamenja.

Dakle, umesto minimalistkinje, postanite MAKSIMALISTKINJE. Neka ključna reč vašeg šminkerskog poduhvata za 2019. bude – BOLD! Ili, što bi Rihanna rekla:

ŽAD

Za efekat jake, žad-zelene boje najbolje da nabavite kajal – oni su uglavnom postojani, pigmentisani i laki za nanošenje. Predlažemo Wycon Queen Party kajal u nijansi 01 Thyme. Ako ne volite kajale, veoma postojane su i MAC Chromaline, vodootporne gelaste senke za oči, a nijansa Lanscape Green savršena je za kreiranje ovog lookaGelasta tekstura je pomalo lepljiva i dozvoljava vam da preko nanesete senke u prahu, što dodatno pojačava boju. U tom slučaju predlažemo Dior Precious Rocks Palette u nijansi Emerald.

Žad, ametist, citrin, 42 magazin, šminka, party look

Upotreba dve ili tri nijanse ključna je da bi boja bila dovoljno jaka, a uz to, slojevito nanošenje vam omogućava i da se igrate oblicima i tonovima – tako krajevi oka mogu biti svetliji ili tamniji, možete napraviti cat eye ili pravi pravcati žad-zeleni smokey eye.

Usne možete naglasiti crvenom bojom, koja je komplementarna zelenoj. Ako ipak ne volite da u isto vreme naglasite i oči i usne, birajte nude ili nijanse koje blago vuku na ljubičasto – poput olovke L’Oréal Lip Liner Couture u nijansi 302 Bois De Rose.

SAFIR
Kliknite play i krenite sa šminkanjem:

Safirnoplava nijansa se sjajno slaže s tamnijim očima, a pogotovo ako je naneste stvarajući zanimljive oblike. Možete nabaviti eyeliner i igrati se, a mi predlažemo NYX Vivid Brights u nijansi Saphire Blue.

kristal, partylook

Ceo look zaokružite dobrim, neutralnim rumenilom i karminom – biramo Clarins Multi Blush Cream u nijansi 05 i kremasti karmin poput L’Oréal Shine Lipstick u nijansi Shining Peach.

CITRIN

Žuta boja na očima nije uobičajena, baš kao što se i ovaj poludragi kamen ređe sreće u prirodi. Ako ste avanturistkinja, volite sve što je drugačije i pre svega – da eksperimentišete, onda ćete se pronaći u ovom make-up looku. Ili će već on pronaći vas, u svakom slučaju – win win kombinacija. Žuta boja pristaje devojkama svetle puti s plavim očima ili onima tamne puti, tamnih očiju.

kristal, partylook

Ukoliko se odlučite za ovu opciju, potražite dobro pigmentisanu senku, po mogućstvu s glossy finišom. Ako to ne uspete, ne brinite – možete koristiti i mat senku, a potom preko staviti odgovarajući gel. Evo šta smo mi pronašli: NYX Professional Makeup – Eyeshadows Primal Colors – nijansa Hot Yellow + vazelin ili H&M Dewlighter.

AMETIST

Sa ljubičastim senkama nikada nije lako – teško se nanose i uglavnom brzo spadaju. Zato je neophodno da naneste podlogu za senku i to NYX Professional Makeup Eye Shadow Base. Nakon toga – svet je pred vama!

kristal, partylook

Pošto je party sezona, predlažemo da ljubičasta koju izaberete bude metalik ili da sadrži šljokice – baš kao što je to Kiko Cosmetics Water Eyeshadow u nijansi Plum. Ako ste ipak mat ženska, imamo jednu senku i za vas – Make Up Forever Aqua XL Color Paint u nijansi Matte Purple. Ljubičaste oči naglasite rumenilom u nijansi cigle, samo – nemojte preterivati, već ga blago nanesite na vrhove jagodica.