Bez obzira na doba godine i gastro-trendove, uvek je pravo vreme za dobar čokoladni sufle
Ako ste u potrazi za instant podizačem raspoloženja, čokolada je pravi izbor, kažu naučnici. Mi smo odlučili da im verujemo jer našim nepcima ide u korist. Ali ovoga puta nije reč o čokoladnom bloku, već o poboljšanoj, verovatno gotovo svima poznatoj verziji kolača iz koga curi topljena čokoladna masa kada se preseče viljuškom. Još jedna prednost je što se ekstremno brzo i jednostavno priprema.
Sastojci
‒ 200 g čokolade
‒ 250 g margarina
‒ 4 jaja
‒ 150 g šećera
‒ 100 g brašna
Priprema
1. Umutite jaja i šećer.
2. Istopite margarin i čokoladu.
3. Sjedinite obe smese.
4. Smesu sipajte u kalupe za mafine ili tepsiju sa kalupima (onu koja se koristi za proje, mafine i sl.)
5. Pecite u rerni tačno sedam minuta na 250 stepeni.
6. Prilikom serviranja pospite šećerom u prahu.
7. Servirajte uz sladoled od vanile, sveže voće ili džem od šumskih plodova i grančicu mente.