13.10.2018.

Oktobarska playlista: Nevena Jeremić

Dunja Jovanović
Privatna arhiva

Neka vam ove tople dane oktobra dodatno zagreje baš, baš dobra muzika koju je izabrala di-džejka Nevena Jeremić

Kada i kako si ušla u svet elektronske muzike? Kako je izgledao tvoj prvi set?
Spontano i prirodno, bio je nekako logičan sled stvari. Istraživala sam različite muzičke žanrove, odbacivala ono što mi ne odgovara i na kraju sam kompletnu satisfakciju pronašla u elektronskoj muzici, s tim što i dalje postoje konstantna preplitanja sa svim ostalim žanrovima. Ne mogu da se setim kad tačno, ali mislim da je bila poslednja ili pretposlednja godina srednje škole, samo što tad apsolutno ništa nisam znala i sve mi je bilo novo. A prvi set, pa… Krajnje nespretno, nazovimo to tako.

…a koliko vremena je prošlo do momenta kada si postala zadovoljna svojim nastupima?
Ko kaže da je taj momenat došao? 🙂

Imala sam od samog početka veliku podršku pre svega od prijatelja, a isto tako i od kolega, pa su mi ti početni koraci bili značajno olakšani

Da li je na to zadovoljstvo uticao tvoj lični osećaj ili konekcija sa publikom, vajb koji od ljudi dobijaš ili podrška profesionalne okoline?
Na zadovoljstvo uvek utiče moj lični osećaj koji je sto posto subjektivan, pa samim tim nema preterane racionalnosti u tome. Kao što se iz mog odgovora na prethodno pitanje može zaključiti, retko kad sam u potpunosti zadovoljna i ukoliko dođe do momenta satisfakcije, to znači da je mnogo faktora moralo da se poklopi.

Nevena Jeremić

Nevena Jeremić

Koliko si i da li si imala podršku od kolega/koleginica u trenutku kada si počinjala, s obzirom na to da danas mladi di-džejevi umnogome zavise od organizatora festivala i vlasnika klubova?
Imala sam od samog početka veliku podršku pre svega od prijatelja, a isto tako i od kolega, pa su mi ti početni koraci bili značajno olakšani.

Planiraš da se baviš i produkcijom. Na koji način želiš da tvoja muzika priča o tebi?
Isto kao što i muzika koju puštam govori o meni, samo što će imati lični pečat i biće nešto što u potpunosti od mene dolazi.

Svaki put se pojavi ozbiljan nalet adrenalina kad naiđem na muziku koja me radi

Kakva je tvoja kolekcija muzike? Imaš li neki muzički guilty pleasure?
Poprilično raznolika, počevši od muzike koju na pločama skupljam do onoga što skladištim na kompjuteru. Rok, džez, elektro, ambijent, disko, haus, itd., itd… U guilty pleasure kategoriju bih svrstala neke pesme koje sam baš kao klinka slušala, a sad su mi zabavne kad ih se prisetim.

Da li konstantno istraživanje i kopanje po muzici ili semplovima donekle uništi zabavu?
I da i ne. Nikad nije dosadno. Uvek postoji nešto što nisam čula i samim tim mi je to dovoljna motivacija da istražujem. I svaki put se pojavi adrenaline rush kad naiđem na nešto što me radi. Ali postoji taj momenat nepreglednog broja novih pesama i ploča (i dobrih i loših) koje se svakodnevno izbacuju i fizički je nemoguće preslušati sve. To je loša strana. Postanem isfrustrirana onog momenta kad shvatim da sam izgubljena u beskonačnom broju otvorenih tabova i više ne znam ni šta slušam ni u kom smeru sam otišla, a u kom sam krenula.

View this post on Instagram

LF 👾👽

A post shared by Nevena Jeremic (@nevenajeremic) on

Veče koje pamtiš…
a) kada si ti puštala?
Sa DJ Brkom i Runijem u Alcazar Baru (Crvenka), jul ove godine, i ne baš veče nego jutro u Bastionu za vreme Exita ove godine isto
b) za koje si kupila kartu?
GusGus, decembar prošle godine.

Di-džej/ka kom/kojoj se diviš? A s kim voliš da nastupaš?
Glenn Underground, Jan Schulte, Sacha Mambo, Helena Hauff… Veoma je teško odlučiti     se samo za jednog di-džeja. Mislim to je nemoguće zapravo. A na domaćoj sceni mi je Schwabe jedna od najvećih inspiracija.

Šta radiš i čime se baviš van di-džej scene?
Deo sam BURT-a  nešto više od tri godine, ali evo već godinu dana bezuspešno pokušavam da ispratim njihov tempo i opet istrčim polumaraton. Crtam beskonačne krugove i geometrijske oblike u vidu mandala. Tražim štekove i krovove po Beogradu. Čitam biografije i knjige iz psihologije. Pokušavam da naučim da vozim longboard. Ali uglavnom samo tražim način da otputujem negde.

Nevena na Soundcloudu