13.01.2017.

Zuckerbergov pas Beast za rođendan dobio high-tech igračku

Ružica Vizinger

Zbog originalnog rođendanskog poklona kućni ljubimac direktora Facebooka ući će u istoriju kao prvi pas koji je dobio igračku budućnosti

1

Kada pas direktora Facebooka Marka Zuckerberga slavi šesti rođendan, onda i poklon mora da bude nešto posebno. Već je odavno jasno da je Beast ravnopravni član ove porodice, budući da podjednako učestvuje u svim njenim segmentima života, tako da ne čudi što mu je vlasnik za divan dan priredio iznenađenje. Umesto uobičajene kosti ili krpene igračke za grickanje, Beast je dobio high-tech poklon – figuricu po njegovom liku izrađenu u 3D štampaču. Zuckerberg je za ovu specijalnu priliku angažovao dizajnere kompanije Oculus, koja je VR kompanija u okviru Facebooka. Mark kaže da je iznenađenje pripremao nekoliko nedelja sa dizajnerima iz Oculusa, te da je njegov ljubimac, mađarski ovčarski pas, bio prilično zbunjen kada je video figuricu. „Meni se dopada da primenim najnovija dostignuća iz oblasti tehnologije čak i u zabavnim situacijama poput ove“, objasnio je Mark. Tehnika izrade ove igračke posebno je interesantna – mini me verzija Beasta urađena je u programu Oculus Medium, verziji VR tehnike, zatim je napravljena trodimenzionalna skulptura pomoću Touch Controllersa, a potom je otprintana u Facebook hardware laboratoriji, koja se popularno zove Are 404.

2

Tako je Zuckerbergova zverkica dobila sigurno najoriginalniji poklon na svetu. Uostalom i ona je posebna – na Facebooku ima čak 2,5 miliona pratilaca. Ipak, čini se da nije baš bila oduševljena ovim gestom kada je shvatila da igračka nema neki miris, a o ukusu da ne govorimo.