27.02.2019.

Najlepše kolibe rasejane po svetu (1. deo)

Andrijana Živković
Airbnb, Instagram, Pinterest

Kraj zime i početak proleća idealno je vreme da između zimovanja i letovanja izmislite mini-putovanje za vikend koje će vas restartovati bar do ponedeljka. Predlažemo prirodu i kolibu, a ovo su najlepši primerci svoje vrste na koje smo naišli

kolibeKada dođe kraj duge i hladne zime (to se tako kaže, iako nije kod nas nije bila toliko hladna, ruku na srce), suncu se radujemo kao mala deca i željno iščekujemo nekoliko vezanih dana kojima zvanično počinje proleće. To čekanje može da bude naporno, baš kao i svako, a čekanje na odmor i letovanje koje je mesecima daleko tek je teška rabota. Zato smo smislili savršen izgovor za bekstvo iz grada, a nazvaćemo ga međusezonski restart u korist produktivnosti na poslovnom i privatnom planu.

Kad smo već pronašli adekvatan izgovor za mini-odmor i pravo opravdanje, vreme je da pronađemo i pravo mesto za to. Tome služi naša lista prvih deset koliba, planinskih kuća ili kućica i svega sličnog na zadatu temu. Ako vas ona ne ubedi da u petak spakujete kofere, neka vam se bar oči odmore na 4 minuta i 2 sekunde.

Black A-Frame

kolibeNa ovu fotografiju naišli smo pre nekoliko meseci na Instagramu i nakon lajka stavili smo je na listu želja za ovu godinu. Društvo imamo, naočare su tu, samo još da se zavalimo u jednu od šarenih fotelja.

Sandy Pines

kolibeOvo mesto se nalazi se na samoj obali, a okolna priroda je neverovatna. Uz to, smeštaj garantuje pun doživljaj. Ono što je problem jeste što je vikend prekratak za ovako nešto, pa Sandy Pines kolibe uzmite u razmatranje kada imate više slobodnih dana na raspolaganju.

Far Meadow

kolibeOnako kako zamišljate planinsku kućicu sa naglašenim kosim krovom, prosto i jednostavno kao na slici. Nalazi se u Kaliforniji, a njena okolina idealna je za šetnje ili planinarenje, roštiljanje ili da ne radite baš ništa.

Vermont

kolibeUkoliko tragate za nekom kućicom koja je skrivena u šumi, sva u drvetu, ali ima i moderne detalje koji su instagramični, onda je ova odgovor na sve navedene zahteve. Tri spavaće sobe vam daju opciju da povedete koga god želite u vikend-kuću.

Hill and Cabin

kolibeMožda vas Tenesi prvo asocira na viski, što razumemo u potpunosti jer je to i naša prva asocijacija. Zato predlažemo turu do fabrike, a neka vam ova ušuškana koliba bude smeštaj. Ima i kamin, pa ponesite piće iz fabrike za savršen ugođaj. Društvo birajte sami.

Kućica na drvetu nije samo dečji san

Crystal Peak

kolibeNetaknuta šuma zvuči primamljivo, ali kada se u njoj krije koliba do koje dolazite kao do skrivenog blaga, to postaje avantura. Možda ćete pobeći od svega na dva dana, ali činiće vam se kao da ste mesecima tamo. Jutarnja kafa ovde ima potpuno drugačije značenje, ne verujte nam na reč, dovoljno je samo da se zamislite na fotografiji pred vama.

Mind Haus

kolibeMini-kuća od drveta kao iz bajke Tri praseta, zar ne? Možda jeste mala, ali ima roštilj, kamin, baštu i sve što vam treba za kvalitetan beg od gužve.

Dunton Hot Springs

kolibeOvde su reči suvišne jer doživljaj kolibe garantuje njena okolina, drvene grede i prozori na kosim krovovima koji gledaju u zvezdano nebo. Bilo da se budite ovde ili posmatrate zvezde iz king size kreveta, tišina je zagarantovana.

Rock Creek

kolibeNe samo da ovde možete provesti vikend, nedelju ili mesec dana, već se možete venčati ili napraviti slavlje kakvo želite bez povoda. Ovo čudesno mesto ima i potvrdu u vidu Forbesove nagrade kao prvi na svetu ranč sa pet zvezdica.

Nine Arrows Lakehouse

kolibeKuća pored jezera sa prozorima od poda do plafona je zgodno mesto da se probudite i popijete jutarnju kafu, čitate ili pišete knjigu ili ćaskate u dobrom društvu. Možda nije koliba, ali je odlična njena verzija.

Najpoželjnija kućica na sajtu Airbnb

Pošto nismo mogli da se odlučimo samo za deset kućica-koliba, nastavak sledi uskoro!