10.05.2018.

Operski spektakl Toska dolazi u Beograd

42magazin
Umicini Torre del Lago

Ekskluzivno italijansko izvođenje opere Toska Đakoma Pučinija održaće se 14. maja 2018. u Sava centru od 19.30, povodom obeležavanja 41. rođendana te beogradske dvorane

Tosca

Foto: Umicini Torre del Lago; Festival Pucciniano, 2017- Tosca

Tim povodom u Beograd dolaze svetske operske zvezde Paoleta Maroku, Dario di Vjetri i Alberto Gazale. Za ovaj operski spektakl vlada veliko interesovanje publike, karte za parter Sava centra se veoma brzo prodaju.

Po prvi put će na velikoj pozornici Sava centra biti predstavljena i raskošna italijanska scenografija svojstvena velikom teatru na otvorenom.  Postavka Toske u Sava centru je produkcija Pučinijevog festivala iz Tore del Laga, mesta u kojem je Pučini živeo i koje  ga je inspirisalo za mnoga njegova dela. Ovaj  festival je najznačajniji događaj posvećen Pučiniju koji se odvija svake godine u prisustvu na hiljade gledalaca.

Po prvi put će na velikoj pozornici Sava centra biti predstavljena i raskošna italijanska scenografija svojstvena velikom teatru na otvorenom

Biće ovo jedinstvena prilika da se čuju glasovi italijanskih solista, uz dirigentsko vođenje Alberta Veronezija, predsednika Fondacije Pučinijevog festivala iz Tora del Laga. Narodno pozorište u Beogradu učestvuje sa svojim orkestrom i horom. Kostimi su originalne kreacije Festivala. Organizatori događaja su Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, Sava centrom i Fondacijom Pučinijevog festivala iz mesta Tore del Lago.

foto umicini torre del lago festival pucciniano 2017-tosca

Foto: Umicini Torre del Lago; Festival Pucciniano, 2017- Tosca

Podršku projektu pružila je Banca Intesa.

Ulaznice za italijansku postavku opere Toska u prodaji su na blagajnama Eventima, Sava centra i Narodnog pozorišta, kao i na sajtu eventim.rs.