19.04.2017.

Top gedžeti za high tech lepotu!

Mila Rebac
Profimedia, Promo

Decenijama je hauba za kosu bila ultimativni beauty alat, a danas?

gedzeti

Tehnika koja vas čini lepšom: fen, presa za kosu, epilator & Co. spadaju u retro alate. Zato vam 42 predstavlja inovativne proizvode za dodatni beauty push up

Rajf za pospešivanje rasta kose

gedzeti

Do danas beauty industrija nije razvila zaista delotvorno sredstvo protiv opadanja kose. Možda će Hairmax Laserband 41 Bundle napraviti neku revoluciju po tom pitanju. Reč je o rajfu za kosu koji, navodno, pomoću integrisanih laserskih zraka (komada 41) podstiče rast kose. Obećanja su velika: onaj ko nosi ovu traku tri puta nedeljno može – nakon šest meseci – da očekuje 129 novih vlasi po 2,5 cm kvadratnih vlasišta. Ovaj eksperiment može skupo da vas košta jer se u svetu prodaje po ceni od 510 evra.

 

Savršen make-up s pametnim ogledalom

gedzeti

Dobro poznata scena: napuštamo kuću u uverenju da smo naneli puder na lice skoro pa savršeno. Međutim, na dnevnom svetlu uočavamo fleke i neujednačenost. Ovaj problem želi da reši Juno – stono ogledalo sa tri različita osvetljenja. Standardna ogledala poseduju samo jedan mod, međutim, kod ogledala Juno možete da birate između osvetljenja unutra, kancelarija i veče. A i boja svetla može da se reguliše i menja po želji korisnika. Svetlo koje vam najviše odgovara može, preko aplikacije na telefonu, da se memoriše – te vam omogućava da memorišete idealnu poziciju za idealan selfi.

 

Četka koja vas pomno sluša

gedzeti

Kompanija Withings, koja proizvodi pametne telefone, razvila je – u saradnji sa hair ekspertom Kerastase – pametnu četku za kosu. Četka Hair Coach, recimo, upozorava korisnika da li presnažno češlja kosu, a preko aplikacije dobijate i detaljno uputstvo kako da napravite savršenu frizuru za bilo koje vremenske uslove. U samoj četki je integrisan mikrofon koji razlikuje različite stilove češljanja, obaveštava vas o stepenu suvoće i krzavosti vlasi. Proizvod će se naći u prodaji od jeseni 2017.

 

Manje bora zahvaljujući svetlećoj maski

gedzeti

Po ceni da nalikujete Darthu Vaderu, maska pod nazivom iDerma Facial Beautification System obećava ultimativnu borbu protiv dosadnih bora i to pomoću 142 infracrvene LED lampice. Stavlja se na glavu – poput maske za varioce – i stimuliše proizvodnju kolagena, te samim tim kožu podmlađuje. Cena ove vejderske sprave iznosi 380 evra, a kompanija u međuvremenu razvija i druge maske – protiv akni i hiperpigmentacije.

 

Električna (i veganska!) četkica za zube

gedzeti

Happy Brush četkica vibrira 30.000 puta u minuti, odnosno oko 7,5 puta više nego klasična četkica. Konkurentske kompanije mogu da se pohvale istim rezultatima, ali ne mogu cenovno da pariraju: Happy Brush košta znatno manje od uobičajenih modela, a tvorci ovog proizvoda su zaobišli marketinšku kampanju u velikom luku, tvrdeći da im nije potrebna – jer veruju u svoj proizvod. Još jedan plus: aku-baterije traju i do tri nedelje, a u setu sa veganskom pastom za zube (koja sadrži ulje mente i 100% je bez hemikalija), ovaj proizvod targetira novu generaciju healstera.