25.07.2017.

Put oko sveta u potrazi za najlepšim bazenima

42 magazin
Pinterest, Instagram

Žudeći za savršenim bazenom u koji bismo zaronili ili se u njega samo bućnuli, odlazimo dalje od grada – na put oko sveta, a ovo je 15 najlepših bazena na koje smo naišli

bazen

Bondi Icebergs, Sidnej, Australija

bazen

Da je upravo ovaj bazen jedan od najpopularnijih na svetu, govore sada ne samo fotografije na Instagramu, već i video-snimci gde se vidi kako slana morska voda talasima pokriva bazen na Bondi plaži.

Grace, Santorini, Grčka

bazen

Sada već zaštitni znak na webu Santorinija jeste ovaj infinity bazen sa pogledom na ostala grčka ostrva kada doplivate do njegove ivice.

Kensho, Mikonos. Grčka

bazen

Kad smo već u Grčkoj, svraćamo do Mikonosa koji krije među stenama neverovatan bazen sa pogledom na more, a dodatni benefit je rasveta koja asocira na grčko zvezdano nebo – za slučaj da vam zafali malo romantike na moru ili ste ipak tip za žurke koje na ovoj lokaciji zagarantovano uspevaju.

Vila Alila Uluwatu, Bali

bazen

Ovaj privatni bazen, osim što pruža ugođaj kao da plivate u moru zbog slane vode u njemu, daje vam mogućnost da uživate kako u arhitektonskom zdanju na kom se nalazi, tako i u pogledu na Indijski okean.

Sri Panwa, Tajland

bazen

Ako ste već na Tajlandu i to vam nije dovoljno, onda se popnite na krov bara Sri Panwa jer vas tu čeka drveno ostrvo na kome možete da se izležavate u lazy bagovima, pijete piće ili zaplivate jer se oko njega nalazi infinity bazen.

The Enchantment Resort, Sedana

bazen

Ne morate da tražite prirodni bazen da biste bili u prirodi! Naime, među peščanim stenama crvene boje u Arizoni smešten je bazen koji savršeno komplementarno pojačava utisak okoline svojom vodom tirkizne boje.

One&Only Reethi Rah, Maldivi

bazen

Uzeti bazen, staviti ga u jedan veći bazen, a zatim ih zajedno smestiti u more – logika je koje su se držale arhitekte kada su osmislili ovaj jedinstveni bazen na Maldivima.

Alila Ubud, Bali, Indonezija

bazen

Infinity bazen ne mora da gleda samo na more, u ovom slučaju ispred njega je reka, a sva džunglovita priroda iza reke dolazi u prvi plan.

Plutajući bazen na jezeru Komo, Italija

bazen

Ovaj plutajući bazen sastavni je deo Grand Hotel Tremezzoa, a njegova pozicija je ispred hotela, na samoj ivici jezera Komo. Nakon jutarnje kafe, predlažemo kupanje, a zatim vožnju jezerom, jer bi to Italijani tako!

Bazen u pećini, Katikies, Santorini

bazen

Ako se pitate koji je naš favorit, upravo gledate sliku! Tirkizna boja vode unutar pećine belih zidova i neverovatan pogled na Santorini dovoljan su razlog da rezervišete svoje mesto u hotelu Katikies.

I-Resort Tent spa, Vijetnam

bazen

Drveni krovovi ovog spa centra poslužili su kao suncobran iliti zaštita od sunca jer natkrivaju bazen – ali ovde nije reč o zatvorenom bazenu, budući da po fotografiji možete primetiti da pogled na neverovatnu prirodnu okolinu ne izostaje.

Avalon Hotel, Geteborg, Švedska

bazen

Još jedna fotografija koja je obišla svet jeste upravo ova sa krovnog bazena na vrhu hotela Avalon u Getebogu. Da li ste je već lajkovali?

Hacienda Uayamon, Meksiko

bazen

Ruševine originalnog zdanja koje se nekad nalazilo na ovom tlu poslužile su kao savršen temelj za atmosferu trenutnog stanja hasijende. Bazen među zidinama i platnena ležaljka preporuke su same po sebi!

Chongwe River House, Zambija

bazen

Zamislite bazen koji se nalazi nasred reke, gleda na planine i kraj nje prolaze slonovi… Ako niste uspeli iz prve, evo i fotografije koja je to već obavila za vas. Naime, ovaj bazen kao benefite svoje lokacije ne daje uživanje samo prirodi iz daleka, jer ovde životinje u prolazu zastajkuju da iz njega popiju malo vode i nastave svoj put, pa u pauzi kupanja možete da proverite svoju divlju stranu.

Mandarin Oriental, Barselona

bazen

Terasa na vrhu zgrade, bar da možete da poručite piće, pogled na centar Barselone i… bazen da se rashladite!

Ne znamo da li ste se rashladili ili ste već obezbedili kartu za put, bukirali mesto u hotelu ili jednostavno kupili kartu za najbliži bazen u gradu, ali kada naiđemo na nešto slično u našoj okolini, javljamo odmah, a do tada uživamo u fotografijama!