25.07.2019.

Prvi put dodeljene nagrade za studente i učenike Serđo Markione

U sećanje na Serđa Markionea, kompanija FCA njegovim imenom nazvala je svoj program podrške deci svojih zaposlenih za trud i ostvarene rezultate u školi i na fakultetima, a FCA Srbija ove godine nagradila je 20 najboljih srpskih đaka

Serđo Markione FCA Srbija

Kompanija FCA Srbija, u sklopu globalnog programa Serđo Markione – nagrade za dostignuća studenata i učenika, proglasila pobednike u Srbiji i dodelila vredne novčane nagrade deci zaposlenih koja su u 2018. godini ostvarila uspehe u školama i na fakultetima.

Otvoreno novo automobilsko svetilište u Torinu

Inače, Serđo Markione (Sergio Marchionne) bio je predsednik kompanije Fiat Chrysler, a preminuo je 2018. godine.

Nagrade se dodeljuju u zemljama gde proizvodne pogone imaju Grupacija FCA i CNH Industrial, kao što su Brazil, Kina, Indija, Francuska, Belgija, Poljska, Španija, Portugal, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Argentina, Kanada, Meksiko i Srbija. Program nagrada i školarina pokrenut 1996, a sada nazvan Sergio Marchionne – Student Achievement Awards, svake godine dodeljuje i oko 2.000 priznanja za one đake koji su postigli najbolje rezultate na kraju školske godine.

Fiat 500 u stalnoj postavci MoMA u Njujorku

Podrška deci zaposlenih za školovanje deo je globalne strategije društvene odgovornosti FCA grupacije širom sveta.

Serđo Markione FCA Srbija

U Srbiji su priliku da konkurišu za vredne nagrade imali svi svršeni srednjoškolci, diplomci akademskih i master studija čiji su roditelji u radnom odnosu u kompaniji FCA Srbija, FCA Plastik i FCA Servis.
Program se u Srbiji sprovodi od 2014, od tada godišnje podrži na desetine mladih ljudi, a pre nekoliko dana nagrađeno je 20 đaka i studenata – dece koja su svojim trudom i posvećenošću pokazala kako se stiže do uspeha, čemu je i FCA Srbija posvećena, a čime direktno doprinosi svojim zaposlenima i njihovim porodicama.