03.07.2018.

Potpuno drugačiji koncept prodaje nameštaja

Andrijana Živković
Juan Baraja, Belen Imaz

Novi projekat koji privlači pažnju već na prvi pogled nije stan, galerija, niti antikvarnica – već salon nameštaja

salon nameštaja
Iako se vrlo često dešava da saloni nameštaja liče jedni na druge, što zbog sličnog asortimana, što zbog dizajna enterijera, ima i onih koji se ne uklapaju u ovu sliku, već se ističu na potpuno jedinstven način. Zato smo zavirili u jedan takav – nedavno otvoren. On ne liči na druge salone, niti na robne kuće koje izlažu proizvode masovne proizvodnje. salon nameštajaOvde kao da je svaki detalj stavljen i namešten sa idejom da se stvori dom, a osećaj tople atmosfere prisutan je već nakon što pogledate prvu fotografiju ili zakoračite preko praga. Da biste prošetali kroz njihovu ponudu, dovoljno je da kliknete na našu galeriju, ali da biste dotakli ove komade, potrebno je da skoknete do Španije, Madrida i ulice Calle de Mejía Lequeric broj 2.

Kada je reč o proizvodima koje možete naći u ovom salonu, postavka stvari funkcioniše po principu mix & matcha, pa su proizvodi lokalnih umetnika, zanatlija i dizajnera isprepletani sa vrhunskim proizvođačima većeg cenovnog ranga

Daleko od korporativnih marketinških strategija koje diktiraju uniformisanost, priča ovog salona ostavlja daleko jači utisak i dok čekamo da ovaj trend zavlada kod nas, zavirujemo fotografijama u sve ćoškove.3Ovaj salon nameštaja u kome su izloženi komadi savremenog i modernog dizajna predstavlja neku vrstu proslavljanja godišnjice i nakon 20 godina rada na tržištu nameštaja kruniše svoj rad novim prodajno-izložbenim prostorom. Rezultat je showroom od 400 kvadratnim metara koji potpisuje arhitektonski studio Abaton. Ono što je zanimljivo kod ovog projekta jeste što se nalazi na mestu štale iz 19. veka, a danas je transformisan u moderan prostor koji odiše luksuzom.

 

Kao omaž prethodnom životu koji je ovaj prostor živeo arhitekte su rešile da određene segmente ostave u životu. Neki elementi kao što su podovi sačinjeni od mozaika, stubovi od čvrstog kamena, veliki čelični okviri koji povezuju različite delove novog izložbenog prostora i sl… datiraju iz 1906. godine, što je fascinantno s obzirom na to da upravo oni naglašavaju postojaće savremene elemente.salon nameštajaIdejno rešenje ovog projekta zamišljeno je kao prostor ljubitelja dizajna enterijera i nameštaja, gde je uz vrlo malo diskretnih i nenametljivih intervencija stvoren jedinstven prostor čiju estetiku posebno naglašava sistem rasvete.salon nameštajaKada je reč o proizvodima koje možete naći u ovom salonu, postavka stvari funkcioniše po principu mix & matcha, pa su proizvodi lokalnih umetnika, zanatlija i dizajnera isprepletani sa vrhunskim proizvođačima većeg cenovnog ranga. Rezultat je eklektična kombinacija savremenog i vintidž nameštaja, rasvete, antikviteta, starinskih tepiha i drugih umetničkih dela.salon nameštajaDok se prvi salon nameštaja sličnog tipa ne otvori kod nas, u ovom pronalazimo inspiraciju za naš dom ili kancelariju.

Dizajn: Abaton 
Arhitekte: Ignacio Lechón; Camino Alonso, Carlos Alonso, Jesús Agreda y Jorge Porto
Fotogragije: Juan Baraja, Belen Imaz