08.11.2018.

Skulpture Okude San Miguela uredno prave haos na ulicama Bostona

42 magazin

Umetnik poznat po intervencijama na javnim prostorima širom sveta i po živopisnim muralima kojima čovečanstvu šalje važne poruke nedavno je širom Bostona postavio upečatljive skulpture i opet izazvao pozitivan ulični haos

Okuda San Muguel

Već smo pisali o španskom umetniku Okudi San Miguelu , čiji se stil definiše kao pop-nadrealizam s jasnim referencama ka uličnoj umetnosti, a koji se na važnim javnim mestima koloritno poigrava istražujući pitanja ljudske egzistencije. Zapravo pisali smo o Crkvi haosa ili njegovoj intervenciji na srednjovekovnoj zgradi napuštene crkve iz 2015. godine u mestu Ljanera u Španiji.

Okuda San Muguel Okuda San Muguel Okuda San Muguel Okuda San Muguel Okuda San Muguel

Savremen skulptorski, grafički i dizajnerski projekat nosi snažnu i važnu poruku, kao uostalom svi Okudini kreativni postupci čiji je zajednički imenilac – vrisak koji treba da iscima, razmrda i opomene. Mislite o tome

Nov i veoma snažan projekat Okude San Miguela, koji je poznat i kao Okudaart, zove se Air Sea Land, a ovoga puta interveniše na ulicama Bostona.

Okuda San Miguel: Umetnik čiji radovi vrište

Ne bi li ohrabrio ljude da poštuju, ali i otkrivaju lokalnu kulturu, napravio je gigantske i šarene statue autohtonih životinja u ovom regionu i umetnička dela postavio po gradskim ulicama, dajući tako urbanom pejzažu nov smisao.