18.01.2017.

Nov film s potpisom adidasa

Promo

Film Original is Never Finished redefiniše značenje originalnog uz remiks My Way Franka Sinatre

adidas originals

Original is Never Finished novi je film koji je adidas Originals upravo predstavio javnosti, a u kojem uloge igraju vizionari iz sveta muzike, stila, skateboardinga, sporta i umetnosti. Uz zvuk legendarne pesme My Way Franka Sinatre, film provokativno prikazuje nov pristup današnjoj uličnoj kulturi.

https://www.youtube.com/watch?v=cv53BKMYsy0

Kroz video se smenjuju između ostalih Snoop Dogg, Dev Hynes, Stormzy, Mabel, Kareem Abdul-Jabbar, Brandon Ingram, Petra Collins, Gonz i Lucas Puig u nameri da prikažu različite generacije i adidas Originals, koji u svakoj različito definiše klasiku i sada poziva novu generaciju stvaralaca da dâ svoju definiciju značenju originalnošću.

adidas originals

Sve što radi adidas Originals tim jeste proces koji traje jer prava kreativnost se nikada ne završava. Oni neprestano ruše granice koje sputavaju maštu i pozivaju sve da im se pridruže i zajedno redefinišu značenje reči originalnost. A film koji su napravili jeste poziv kreativnoj zajednici na akciju da se prošlost koristi za nove buduće ideje.

U sceni The Birth of Venus umetnica/fotografkinja Petra Collins ponovno stvara simboličnu ikonu lepote. U drugoj sceni reper i autor pesama Snoop Dogg ponovo oživljava scenu omota albuma Doggystyle dok ujedno izražava jasan stav o jednakosti polova u hip-hop kulturi zamenom uloga sa poznatim protagonistima.

adidas originals

Od skate legende Gonza, koji uz francuskog profesionalnog skatera Lucasa Puiga u sceni Lucas &The Gonz osvaja ulice na svoj način, preuzima baklju od košarkaške legende Kareema Abdul-Jabbara, pa sve do Brandona Ingrama u Raining Basketballs ili Deva Hynesa, koji klima glavom odrazu prošlosti u delu Mirrors i legendarnih patika NMD, koje imaju novu masku kako bi dobile novo značenje u sceni Sneakerheads – svi oni nose isto značenje, a to je da originalnosti nema kraja!

adidas originals