16.07.2018.

Leto je stvoreno za kabriolet i tuširanje na otvorenom

42 magazin
Promo

I Fiat to zna, zato novi model u jednom autiću spaja jahtu, tuš-kabinu, kabriolet i model 500 Jolly Spiaggina, koji je prvi put izašao pre 60 godina, a odmah ima sve naše simpatije

Fiat 500 Jolly Spiaggina

Novi modifikovan model pokupio je simpatije svih ljubitelja Fiat automobila, a reč je o redizajniranojj varijanti 500 Jolly Spiaggina koja izgleda kao da je stvorena za leto.

Fiat 500 Jolly Spiaggina proizvodio se između 1958. i 1965. u saradnji sa firmom Carrozzeria Ghia, a glavne karakteristike bile su mu to što nema krov niti vrata. Jasno kao dan da treba da uskočite u njega, a ako ste ovo već zamislili, onda je verovatno okolina neka letnja destinacija koja poziva na avanturu. Upravo zbog ovih karakteristika model Fiat 500 Jolly Spiaggina postao je popularan za kratko vreme, a prodavao se u Evropi, Americi i Južnoj Africi, i to po dvaput višoj ceni nego standardni model Fiat 500.

Fiat 500 Jolly Spiaggina Fiat 500 Jolly Spiaggina Fiat 500 Jolly Spiaggina

Kada ovakvu reputaciju uzmete u obzir, model koji je danas napravljen po uzoru na tadašnji ne sme da bude ništa manje atraktivan. Zato ovih dana svi pričaju o novom automobilu koji je stvoren za leto – Spiaggina by Garage Italia.

Ono što ga razlikuje od modela Fiat 500 Spiaggina jeste što ovaj može da se naruči sa bilo kojim motorom koji je dostupan u standardnoj ponudi Fiat 500

Naime, Garage Italia proslavila je pomoću Pininfarine 60 godina modela 500 Jolly Spiaggina specijalnom verzijom koju vidite na fotografijama. Po ugledu na originalan model krovna konstrukcija je potpuno uklonjena, a na mestu zadnjih sedišta nalazi se prostor koji se transformiše po potrebi. Kada kažemo po potrebi, mislimo na sunčanje kao da ste na brodu ili jahti, a zatim na rashlađivanje jer s obzirom na to da je tuš sastavni deo ovog dela – tuširanje na otvorenom nakon dana provedenog na plaži jedan je od omiljenih momenata koji ćete vezivati za ovaj model. Bilo da želite da sperete sa sebe slanu vodu ili pesak, ovaj dodatak je najzanimljivija dodatna oprema koju primećuju ljubitelji Fiata.

Fiat 500 Jolly Spiaggina

Fiat 500 Jolly Spiaggina

Prednja sedišta nisu odvojena kao što ste možda očekivali već su spojena u celinu za potpuni retro efekat. Ono što ga razlikuje od modela Fiat 500 Spiaggina jeste što ovaj može da se naruči sa bilo kojim motorom koji je dostupan u standardnoj ponudi Fiat 500.

Iako vam na prvi pogled ovaj model deluje retro, zapravo ćete se iznenaditi njegova opremljenost savremenom tehnologijom. A dodatni benefit je što će se svi okretati za vama na ulici ili će zastajkivati kod vaše fotografije dok skroluju Instagram!

Fiat 500 Jolly Spiaggina