30.01.2018.

Stigao je pametni kućni bioskop iz daleke budućnosti

Što je nekad bilo ognjište, danas je televizor koji, osim što vas vrhunskim audio-vizuelnim efektima vodi u svet po meri vaše porodice, u budućnost vodi i usisivač, klimu, prečišćivač vazduha, osvetljenje, zvučnike

LG TV oled

Kao što su se ljudi nekad okupljali oko vatre i kamina, tako se danas moderne porodice okupljaju – oko televizora. Čari tog druženja jeste upravo zajednički provedeno vreme. Da bi to vreme bilo još kvalitetnije, televizor treba da ispuni važan kriterijum – vrhunski kvalitet.
Zato je kompanija LG Electronics, lider na tržištu OLED i impresivnih SUPER UHD televizora, podigla doživljaj kućne zabave na viši nivo uvođenjem ThinQ tehnologije veštačke inteligencije i naprednih procesora slike u najnovije modele svojih OLED televizora.

Svi modeli imaju i Dolby Atmos zvuk za najbolji mogući audio-vizuelni užitak u kućnoj atmosferi i apsolutnoj udobnosti doma

ThinQ tehnologija omogućava da od TV-a možete da tražite informacije, slike ili video-zapise tako što ćete određeni sadržaj zahtevati usmenim obraćanjem putem daljinskog upravljača, npr. „prikaži sve filmove u kojima se pojavljuje taj i taj glumac“ ili „prikaži mi video sa Majinog i Markovog venčanja“. Tada cela porodica, bez zamaranja i komplikovanog traženja, može da uživa u svojim omiljenim sadržajima.

LG TV oled

Takođe, LG ThinQ AI televizori podržavaju usluge elektronskog programskog vodiča (EPG) kako bi pružili informacije u realnom vremenu ili prebacili na kanal koji pruža željeni sadržaj. Tako je moguće tražiti od televizora da „traži saundtrek za taj i taj film“ ili da „isključi TV po završetku te i te emisije“ bez isticanja imena programa ili pominjanja određenog vremena.

Informacije, slike ili video-zapise možete da tražite tako što ćete određeni sadržaj od TV-a zahtevati usmenim obraćanjem putem daljinskog upravljača

OLED televizori kompanije LG za 2018. dolaze sa funkcijom 4K Cinema HDR – za bioskopsko iskustvo u domu, nezavisno od formata. Ovi televizori podržavaju i Advanced HDR by Technicolor, a time i većinu popularnih HDR formata i procesiraju HDR sliku detaljno, okvir po okvir.
Svi modeli imaju i Dolby Atmos zvuk za najbolji mogući audio-vizuelni užitak u kućnoj atmosferi i apsolutnoj udobnosti doma.

LG TV oled

ThinQ televizori funkcionišu i kao čvorište za pametni dom jer pružaju pristup drugim pametnim uređajima koji nam olakšavaju život i ostavljaju više vremena za opuštanje.
Naime, na televizor preko Wi-Fi ili Bluetootha možete da povežete robotske usisivače, klima-uređajie prečišćivač vazduha, pametno osvetljenje i pametne zvučnike. Da, da! Iako zvuči kao daleka budućnost, LG je ovu jedinstvenu pogodnost kreirao i unapredio tako da je uživanje u pravom smislu te reči zagarantovano.

ThinQ tehnologija veštačke inteligencije i napredni procesori slike srce su najnovijih modela LG OLED televizora

I samo još ovo – najnoviji α (Alpha) 9 procesor kompanije LG zaslužan je za dodatno poboljšanje slike, koja se i pre njega smatrala najboljom. LG Nano CellTM SUPER UHD televizori koriste Full-Array Local Dimming (FALD) pozadinsko osvetljenje, a ono pruža dublju crnu i poboljšava sve ostale boje.
Pa ako ste ljubitelj kvalitetne kućne zabave, za vas ništa manje nije dovoljno dobro.