16.05.2018.

Umetničko delo nove generacije

42 magazin
Promo

Nova linija OLED televizora ostavlja utisak slike na zidu

LG OLED

Na jedinstven način kompanija LG Electronics predstavila je u Srbiji novu liniju premium OLED televizora najnovije generacije sa unapređenim karakteristikama. LG se ovoga puta fokusirao na usavršavanje komponenti koje se nalaze iza ekrana. Sa α (Alpha) inteligentnim procesorom koji pokreće vodeće OLED modele, među kojima je i LG OLEDW8 (model 65 W8 PLA) predstavljen na samom događaju, gledaoci će uživati u poboljšanom renderovanju slike i preciznijim bojama iz praktično bilo kog ugla gledanja, kao i u savršenom nivou crne boje, koji je zaštitni znak LG OLED televizora. Sa Dolby Atmos zvukom i optimalnim kvalitetom slike, ovogodišnji LG televizori će potrošačima pružiti impresivno iskustvo gledanja televizijskog sadržaja.

Izuzetne performanse LG OLED televizora dodatno potvrđuje i činjenica da ove modele Technicolor koristi kao referentne ekrane u proizvodnji kućnih verzija najvećih holivudskih filmova i televizijskog sadržaja

Najnoviji α (Alpha) 9 inteligentni procesor kompanije LG pruža realnu sliku sa bogatim bojama, oštrinom i dubinom. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika.

Procesor takođe poboljšava prikaz boja uz pomoć naprednih mogućnosti mapiranja koje daju boje koje su znatno bliže originalnom sadržaju. Sa takvom tehnologijom, novi LG OLED televizori mogu osigurati maksimalan kvalitet prikaza bilo kog sadržaja za zaista spektakularno iskustvo.

LG OLED

Dodatno, pojačivač oštrine inteligentnog procesora poboljšava prikaz finih detalja i teksture ističući ivice predmeta na slici. To kreira veću dubinu, izuzetne detalje i realističniju sliku. Pojačivač dubine predmeta precizno izdvaja glavni predmet iz slika u pozadini i analizira teksture i ivice, koje se zatim različito obrađuju da bi raspoznavanje bilo jasnije, a ivice oštrije, sve sa ciljem da se pojača dubina opažanja celokupne slike i da se otkriju skriveni detalji.
LG televizori sa OLED tehnologijom za 2018. godinu poseduju Cinema HDR funkciju koja obećava bioskopsko iskustvo kod kuće.

Panel je tanak i gladak, pa po svom izgledu podseća na ogledalo ili umetničko delo, poster ili sliku na zidu

Izuzetne performanse LG OLED televizora dodatno potvrđuje i činjenica da ove modele Technicolorkoristi kao referentne ekrane u proizvodnji kućnih verzija najvećih holivudskih filmova i televizijskog sadržaja. Bolje osvetljenje, jarke boje i dinamički kontrast gledaocima će omogućiti pravi bioskopski doživljaj u udobnosti sopstvenih domova, dok je za savršeni zvuk zadužen Dolby Atmos, uz pomoć koga će posmatrači imati utisak da moćan jedinstveni zvuk dopire iz svih krajeva prostorije. Dolby Atmos kreira snažan, pokretni zvuk koji kao da se proteže svuda oko vas, uključujući i prostor iznad glave, beležeći kretanje svakog predmeta. Modeli uključuju i novu verziju 4.0 LG web OS operativnog sistema, čime je omogućen još jednostavniji pristup HDR sadržaju dostupnom na Amazoni Netflix VoD servisima.

LG OLED

Osim impresivnih karakteristika, pažnju prisutnih na događaju privukao je i minimalistički Picture-on-Walldizajn predstavljenog modela LG OLED W8 Wallpaper. Ovaj uređaj poseduje jedinstveni LG OLED panel izuzetno jednostavan za upotrebu, dok njegova debljina iznosi zapanjujućih 2,75 mm. Panel je tanak i gladak, pa po svom izgledu podseća na ogledalo ili umetničko delo, poster ili sliku na zidu.
LG OLED Club je premium klub za kupce LG OLED televizora koji su svoju kupovinu ostvarili nakon 16. aprila 2018. Učlanjenjem u LG OLED Club stiče se pravo na brojne pogodnosti u okviru kluba.