19.10.2017.

#laserskaepilacija: Neka suvišne dlačice odmah nestanu!

42 magazin, Promo

Zimski period je kao stvoren da se posvetite svakoj dlačici svog tela i da u sezonu otkrivanja uđete 98% glatki i 100% seksi

laserska epilacija

To što je završena sezona minimalnih komada garderobe, ne znači da ispod slojeva tkanina koje imate na sebi treba da raste šuma. Okej, znamo da i vi tako mislite, ali samo da vas podsetimo da je baš sada pravo vreme da se natenane pripremite za sledeću sezonu sunca i budete glatki i seksepilni.
Dotad, zamislite kako nekoliko meseci ne morate na tretman bolnog depiliranja voskom ili na brijanje ispod tuša… i kako svilene čarape ili najlonke klize po vašoj zaglađenoj koži.

laserska epilacija

Za to je najjači i najbolji saveznik kože bez i jedne dlačice epilacija laserom, tj. trajna epilacija – medicinska, neinvanzivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja.

Laserska epilacija oslobodiće vas neželjenih dlačica na duže vreme, a uspeh je 95 odsto zagarantovan

Kako uopšte laser uklanja dlačice? Laserski snop usmerava se na kožu gde se snop apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin) – svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake, ali samo ako je u aktivnoj fazi rasta – jer je bogat pigmentom. U fazi rasta je u proseku od 70 do 90 odsto dlaka istovremeno, pa postupak mora da se ponovi u periodu od šest do 12 nedelja (u zavisnosti od dela tela koji se tretira), kada folikul dlake ponovo dođe u fazu rasta.

Posle svakog pojedinačnog tretmana sledi tzv. miran period od jedne do tri nedelje (individualno), kada počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vreme prvog tretmana, a obično je potrebno proseku od četiri do pet tretmana ukupno.

Da li je tretman bolan? Kako bi se zaštitile okolne strukture kože od termičkog oštećenja, moderniji laseri za epilaciju imaju mogućnost hlađenja tretiranog dela kože, koji imaju važnu ulogu i u smanjenju subjektivnog osećanja bola. Za vreme laserske epilacije oseća se peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka. Zato većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon tretmana koža je blago crvena, ali ti simptomi su prolazni i nestaju nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što opet zavisi od tipa kože.

Kako se pripremiti? Na tretman je potrebno doći sa maljama koje su duge oko 1 mm, a ovom metodom mogu se tretirati praktično svi delovi tela.

Otprilike četiri nedelje pre trajne epilacije laserom dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekat) da se ne bi oštetio koren dlake. Tokom pripreme za prvi tretman dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože (makazicama, brijačem ili depil-kremom).
Oko dve nedelje pre i posle trajne epilacije zabranjeno je intenzivno sunčanje i korišćenje solarijuma, uz obavezno korišćenje SPF 35+.

Zamislite kako nekoliko meseci ne morate na tretman bolnog depiliranja voskom ili na brijanje ispod tuša… i kako svilene čarape ili najlonke klize po vašoj zaglađenoj koži

Kome se preporučuje? Ovom tretmanu mogu se podvrći osobe svih dobi – od adolescenata do starijih ljudi, i žene i muškarci, pacijenti sa prekomernom maljavošću (med. indikovani), ali i pacijenti sa neželjenom maljavošću (estetski).

Koliko je tretman uspešan? Pacijenti su svesni da je nemoguće postići 100% uspeh u trajnoj epilaciji, ali on najčešće iznosi od 90 do 95 procenata.

laserska epilacija

A to je baš dobar rezultat!

Vaša destinacija ove zime neka bude: Epilion dermatološki laser centar!