28.05.2018.

Mudrosti by Joan Collins (85). Jer – svi vole citate žene koja nije boca vina

Isidora Nedić
Giphy, Pinterest

U slavu 85. rođendana legendarne Joan Collins, pronašli smo nekoliko njenih citata – saveta za dugovečnost i pravila po kojima treba živeti

Prošle nedelje ceo svet govorio je o kraljevskom venčanju, a heštegovi #royalwedding i #harrymeghan osvojili su društvene mreže. U celoj toj pompi propustili smo rođendan jedne dame i, u svojoj branši, neprikosnovene kraljice – Joan Collins. Ona je 23. maja napunila 85 godina, a poslednih, pa barem 20, izgleda potpuno nepromenjeno.

Kao jedna od zvezda najpopularnije (i beskrajne) sapunice osamdesetih – Dinastije, osvojila je televizijsku publiku u ulozi Alexis Colby. Pored toga, Collins je pisala uspešne romane, postala popularna tviterašica, i redovna #throwbackthursday persona. Pored toga, nedavno je procurela vest da će se ova večna devojka pojaviti u novoj sezoni serije show American Horror Story.

Joan Collins

Kada neko ima toliko godina, toliko iskustva, i ništa od toga ne krije, pomislili smo – zašto je ne bismo pitali za pokoji savet? Neki citat – jer, svi vole citate?

Više nas ne zanimaju Gandi, Bukovski i Rumi. Hoćemo glamur, lepotu, politiku, seks, ljubav i Holivud. A Joan se ne stidi da priča o svemu tome. Njen je rođendan i želimo samo nju.

Evo nekih od citata by Joan Collins, pravila po kojima treba živeti:

  • Godine su samo broj, totalno irelevantan. Osim ako niste boca vina.
  • Živimo u društvu koje zahteva instant-rešenja. Previše debeli? Idite na liposukciju. Tanka kosa? Nabavi ekstenzije. Imate bore? Pravac kod kozmetičara na najnoviji i najefikasniji tretman. Sve su to prevare za nesigurne žene, a na kojima zarađuju lukavi beauty konglomerati.
  • Pokažite mi osobu koja nikad nije napravila grešku i videćete da ona nikada ništa nije postigla u životu.
  • Pokušavam da pamtim brojeve telefona, tako vežbam memoriju. Ako se ne trudiš da koristiš mozak, brzo ćeš ga i izgubiti.
  • Ne znam koliko puta sam rekla NE rijaliti programima. Zvali su me u Velikog brata, Ples sa zvezdama… Nema šanse. Ne zanima me da virim u tuđe dnevne sobe, pa ne puštam neznance u moju.
  • Nakon pet muževa, čovek bi rekao da sam naučila ponešto o braku. Slaba vajda.
  • Moja majka je bila sjajna domaćica. Požrtvovana i krotka. Sve što savršena žena treba da bude i što sam odlučila da ja ne želim i nikada neću biti.
  • Ako ti je život kiseo, napravi limunadu.
  • U životu sam uvek stavljala lično zadovoljstvo i entuzijazam na prvo mesto.

A za sve fanove njene Alexis Colby, imamo još citata u formi YouTube videa: