03.04.2017.

Iz dana u dan heroji…

Promo
Profimedia

… jesu veliki ljudi svog vremena!

david bowie heroes str8 heroji

Muzička ikona ispred Berlinskog zida 1987. godine. Odavanje počasti: kada je David Bowie preminuo, jedna nemačka kompanija je tvitovala: “Good-bye, David Bowie. You are now among #Heroes. Thank you for helping to bring down the #wall.“

Da li se sećaš legendarnog hita Davida Bowieja Heroes? Jedan od stihova iz pesme glasi We can be heroes, just for one day. We can be us, just for one day.

I u ovoj rečenici je satkana sva istina – biti heroj svakog dana, a istovremeno biti svoj. Samo svoj.
Možeš da utičeš na svoj dan menjanjem pojedinih sitnica, ali važno je pokušavati. Možda ćeš uspeti ili pasti. Da, pasti. I to je deo igre.

Zapravo, to je ta igra – igra uspona i padova, pobede i gubitaka. Jer pobednici ne strahuju od gubitaka. A gubitnici strahuju i te kako. I ako padneš, zapamti: moraš biti još snažniji i nastaviti igru. I ako opet padneš – budi još odlučniji i hrabriji i digni se na noge i nastavi dalje. Ne zbog toga što ti je neko to rekao da to treba tako da radiš. Ne zato što želiš da impresioniraš okolinu.

Takav stav prema životu treba da imaš zbog sebe i radiš to što radiš – zbog sebe samog! I tek onda možeš biti heroj.
Naime, wanna-be heroji uvek padaju, ali pravi heroji nikad ne odustaju od borbe.
Da ne bi došlo do zabune: ne možemo se pretvoriti u superheroja sa natprirodnim moćima. Pa čak ni naš odraz u ogledalu ne može nalikovati Supermanu ili Clarku Kentu. Ali budimo iskreni: ne volimo da sagledavamo širu sliku sebe i suočavamo se sa njom. A to nije poenta.

Wanna-be heroji uvek padaju, ali pravi heroji nikad ne odustaju od borbe!

Herojstvo nije pitanje dara ili moći!
Herojstvo je način kako da postanemo bolje verzije sebe. Da menjamo dane koji prolaze. Biti heroj znači pomagati. Pokušavati. Verovati u sebe i verovati u druge.

I nije ti potrebno super moćno odelo da bi postao heroj. Sve što ti je potrebno jeste volja da živiš život onako kako TI to želiš. I to je sve. Zaboravi na superheroje.
Ono što želiš i što ti je potrebno jeste biti heroj svakog dana. Za sebe i tvoje okruženje. Za tvoje prijatelje, voljene osobe, porodicu i za one kojima je tvoja pomoć potrebna.

Da li želiš da budeš dan-za-dan heroj? Ili bar da pokušaš? Jer pokušavati i biti istrajan jesu herojske vrline – za razliku od onih koji ne preduzimaju ništa.

POKUŠAJ I BUDI HEROJ KAKAV JESI!

Herojstvo je način kako da postanemo bolje verzije sebe. Biti heroj znači pomagati. Pokušavati. Verovati u sebe i verovati u druge…

https://www.youtube.com/watch?v=tE_Z8f9fNKg