28.11.2017.

Savršenstvo u nesavršenom svetu

42 magazin
Promo

Nije lako biti pametan i u moru pametnih telefona odabrati pravi, najpametniji. Onaj uz koji ćete doživeti svet oko sebe – u 360 stepeni, koji će vam promeniti pogled na svet, a svetu sliku o vama. On će vama preneti brzinu, a vi njemu vaše navike, one najbolje

Huawei Mate 10 Pro

Jeste, teško je doneti najbolju odluku kada izbor premaši sva naša tehnološka i komunikacijska očekivanja. Zato je dobro porazgovarati sa sobom i onda se uhvatiti ukoštac s brzinom vremena u kojem živite. Biti pametan i brzo naći nekoga ko je pametan i rođen brz. Prototip savršenstva u nesavršenom svetu. Nova verzija vas?

Huawei Mate 10 Pro može upravljati svim onim što život baca na vas, a vi ćete biti povezani gde god da se nalazite. Brži i pametniji

Tu se već nazire pravac i izbor vas vuče ka pameti – gospodinu prvom telefonu koji ima integrisanu veštačku inteligenciju. Huawei Mate 10 Pro – prvi model smartfona sa čipsetom koji se zasniva na veštačkoj inteligenciji Kirin 970.
No, postoji jedan štos – kako biste počeli da koristite sve draži ovog pametnjakovića, mora da prođe neko vreme, jer ona s vremenom usvaja vaše navike i ponašanja i prema njima prilagođava funkcionalnost telefona. Zvuči baš dobro, konačno neko može da postane vaša slika. I to je dobra prilika.

A to je samo jedan benefit veštačke inteligencije. Ona će vam omogućiti i prepoznavanje i prevođenje napisanog teksta, teksta na fotografijama, izgovorene reči, čak i konverzacije između dvoje ljudi, i to u realnom vremenu, a između bilo koja dva od ukupno pedesetak jezika, među kojima je srpski. Dakle, to mu dođe kao ubrzani kurs preko nekoliko jezika. Život bez jezičkih nedoumica.

Huawei Mate 10 Pro

Kada je reč o kameri, i ona je inteligentna – ona automatski prepoznaje ko se ili šta se nalazi u fokusu i prema tome sam podešava parametre prilikom fotografisanja – a vi dobijate savršenu fotografiju. Uređaj tipa „usmeri i snimi”. A sve to uz vrhunsku LEICA dvostruku kameru sa otvorom blende f/1.6.
Uz sve to dobijate i oči na potiljku, takav je doživljaj kada Huawei EnVizion Camera snimi sve ispred i iza vas – u 360 stepeni. Nema više prostornih tajni, kamera svet vrti. A svet se vrti oko vas.

Plus lepota. Vrhunski dizajn Huawei FullView ekran, neverovatan novi 6-inčni ekran sa odnosom prikaza od 18:9 i HDR10 tehnologijom koja podržava intenzivno živopisne, svetlije boje. Pravo umetničko delo – skladni, trakasti dizajn naglašava kameru sa dualnim objektivom i uspostavlja prefinjenu simetriju kroz superioran dizajn.  Vrhunska tehnologija zakrivljenog stakla krivac je za elegantan uređaj koji udobno leži na dlanu i pruža prefinjen osećaj. I dodirom gledate.

No, postoji jedan štos – kako biste počeli da koristite sve draži ovog pametnjakovića, mora da prođe neko vreme, jer ona s vremenom usvaja vaše navike i ponašanja

Ogroman memorijski prostor vam omogućava da čuvate veliki broj fotografija, videa i dodatnih sadržaja bez razmišljanja o ograničenjima (6GB+128GB), a poseduje dva slota za nano SIM kartice.
Kada je operativni sistem u pitanju, model spada u grupu prvih telefona na kojima je instaliran Android 8.0 – Oreo, dopunjen specijalnim Huawei EMUI 8.0 interfejsom. Telefon ima i tzv. PC Mode, što znači da se pretvara u desktop PC računar, za šta nije potreban dodatni uređaj, već se sa monitorom povezuje putem običnog kabla, a sa tastaturom i mišem konektuje preko bluetootha.

Huawei Mate 10 Pro

Baterija telefona je kapaciteta 4.000 mAh, a siguran 20-minutni superpunjač  telefon može snabdevati snagom za celi dan.

Prema IP67 standardu, otporan na vodu i prašinu, Huawei Mate 10 Pro može upravljati svim onim što život baca na vas, a vi ćete biti povezani gde god da se nalazite. Brži i pametniji.

A to je skoro savršenstvo u nesavršenom svetu.