06.01.2020.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 6. do 12. januara

42 magazin
Promo

Svaki bi dan mogao biti praznik. Sledite naš kalendar, slavite i đirajte

gradski đir

Vidimo se!!!

R.E.M. Night u bifeu Ventil – 6. januar

gradski đir

Bend R.E.M. od 2011. ne postoji, a ukoliko volite i cenite muziku ovog sastava, preslušavaćemo njihove najveće hitove i nama najlepše pesme kao omaž njihovom stvaralaštvu a povod je nedavni 60. rođendan Majkla Stajpa, frontmena i tekstopisca ovog američkog rok sastava. Ponedeljak od 19.30.

Stray Dogg u klubu Dim – 7. januar

gradski đir

Stray Dogg posle duže pauze svira u Beogradu, i pokreće novi serijal svirki u prostorima u kojima nisu do sada svirali, a za Božić su u Dimu!
Da bi bio potpun ugođaj i da bi se njihova muzika doživela na pravi način, potrebno je i malo tišine pa smo odlučili da ograničimo broj karata na svega 80! Uzmite svoju kartu na vreme. Karte u pretprodaji staju 500 dinara i mogu se uzeti u Dimu u Cetinjskoj ili preko inboksa benda @Stray Dogg.

DUKAT – STRAY DOGG: Ranije sam slušao muziku da bih se opustio, a sada mi prija tišina

Baštin Božićni Jazz – 7. januar

gradski đir

Nakon druženja uz seriju novogodišnjih koncerata praznični duh nas neće napustiti. Odlučili smo da vrata otvorimo i 7. januara i pozovemo vas,na sada već tradicionalni – Baštin božićni džez.
Božićno veče sa prijateljima, uz džez uživo, kuvano vino ili rakiju.

Rođendan Elvisa Prislija u klubu Berlin Monroe – 8. januar

gradski đir

Živ je Kralj, umro nije dok je njegovih pesama i muzike.
Burning Love, Heartbreak Hotel, Jailhouse Rock, Don’t be Cruel, Return to Sender, A Big Hunk O’ Love, Can’t Help Falling in Love, Viva Las Vegas samo je nekolicina pesama iz širokog opusa koji je zalizani dasa izvodio diljem mnogobrojnih pozornica zemaljske kugle.
Kralju je posvećen 8. januar, simbolično, za njegov rođendan.
DJ set by Vuhashish + filmske projekcije. Početak je zakazan za 19 časova.

Pankustik #64: Akustični koncert Borisa Mladenovića u Pabu Brod – 8. januar

gradski đir

Drugi put u okviru Pankustika, a prvi put u Pabu Brod nastupiće Boris Mladenović, jedan od autora i frontmena grupe Jarboli, a sigurno jedan od najvažnijih autora sa srpske alternativne muzičke scene. Izvodiće akustične verzije svojih pesama pisane za Jarbole, odnosno pesme koje su objavljene u njegovoj zbirci Smešna muka, koju će i ovom prilikom promovisati (ne propustite priliku da kupite poslednje primerke ove knjige!), plus poneka obrada iznenađenja.
Sreda 8. januar u 20 sati, Pub Brod. Ulaz simboličnih 200 dinara.

Koledo festival u KC Grad – od 8. do 10. januara

gradski đir

Koledo je trodnevni festival u čast proslave prijateljstva, različitosti, rađanja novog sunca i bajkovitih, kosmičkih, spiritualnih pesama i plesova koje organizuje grupa Dol u saradnji sa KC Gradom.
Umetnici okupljeni oko zajedničke ideje da stvore nešto posebno za ovu priliku dolaze iz različitih sastava i polja interesovanja. Dva meseca radili su na pesmama i motivima koje će obrađivati i izvoditi uživo prvi i jedini put u ovom sastavu. Tokom tri večeri različiti svetovi će se sudariti u zvučnoj koheziji igre i improvizacije. Sreda, četvrtak i petak, 8, 9. i 10. januar, od 22 časa. Cena karte 300 dinara za jedno veče.

Arhitektura i skulptura Ivana Meštrovića u Narodnom muzeju: studija slučaja Vidov – 9. januar

gradski đir

Ivan Meštrović je po vokaciji bio vajar, ali je njegovo umetničko angažovanje daleko prevazilazilo okvire skulptoralnog stvaralaštva. U arhitektonsko-skulptoralnoj kompoziciji Vidovdanskog hrama, najznačajnijem Meštrovićevom nerealizovanom delu, sublimirani su najznačajniji istorijsko-mitološki motivi, koji će uticati na kasniju izgradnju jugoslovenskog identiteta ujedinjenih naroda. Predavanje u atrijumu Narodnog muzeja će održati istoričar umetnosti Marko Stojanović i arhitekta Ivan Stanojev.

Ognjen Gotovčević: R&B Project u klubu Soul Society – 10. januar

gradski đir

Zvuci Berklija u Beogradu. Ognjen Gotovčević predstaviće svoju novu autorsku muziku koju priprema za snimanje svog prvog albuma. Ognjen inspiraciju nalazi u muzici Steviea Wondera, Stinga, Moonchila, Braxtona Cooka i Roberta Glaspera. Prisustvovaćete zvuku R&B, neosoula, pop muzike u kojoj sloboda izvođena i komunikacija među muzičarima ima veliki uticaj.
Ilija Mihailović – vokal, Giuseppe Vitale – klavijature, Boris Šainović – bas, Bogdan Đurđević – bubnjevi, Ognjen Gotovčević – saksofon/klavijature.
Ulaz: 500 dinara, 250 dinara za studente/srednjoškolce.
Vrata kluba Soul Society – Sari Bitef otvaraju se u 22, rezervacije na 063 377 420 i važe do 22.30.

Be Here and There: Svi naši Berklee muzičari zajedno na Kalemegdanu

None, MKDSL & Peđa Milutinović, Vladimir Jelenković u klubu Half – 11. januar

gradski đir

Druga januarska subota rezervisana je za specijalni live koncept koji će izvesti japanski sastav NONE無, sastav Kablovi, koji čine MKDSL i Peđa Milutinović, a tu je i pijanista i kompozitor Vladimir Jelenković.
Svi vi koji ste bili letos znate kakvu nesvakidašnju muziku možete da očekujete, a vi koji niste – sada je prava prilika da ih čujete prvi put u zatvorenom delu kluba u ovom sastavu!
Klub Half, 11. januar, ulaznica 500 dinara.

Bjesovi u zemunskom Festu – 11. januar

gradski đir

Legendarna rok grupa Bjesovi  iz Gornjeg Milanovca nastupiće u subotu 11. januara u zemunskom klubu Fest! Ulaznice će se u pretprodaji prodavati u Felix Shopu (TC Sremska) i na šanku kluba Fest po ceni od 700 dinara. Na ulazu će cena ulaznice biti 900 dinara.

Dorćolski buvljak na Dorćol Platzu – 12. januar

gradski đir

Prvi put u novoj 2020. godini Dorćolski buvljak održava se u Dorćol Platzu u nedelju 12. januara od 11 do 19 sati.
Dorćolski buvljak je uvek poseban. Namenjen je kao i uvek svim ljubiteljima vintidž odevnih komada, obuće, kvalitetnih retro odevnih i kućnih aksesoara, knjiga, ploča, igračaka, audio i video opreme.

Srce u junaka Kraljevića Marka u Malom pozorištu Duško Radović – 12. januar

gradski đir

Drama Jordana Cvetanovića Srce u junaka Kraljevića Marka biće odigrana na sceni Malog pozorišta Duško Radović  na Sceni za decu.
Igraju: Marko Kraljević – Bogdan Bogdanović, Teodora – Katarina Dimitrijević, Musa Kesedžija – Lazar Miljković, Šarac  – Arsenije Tubić, Vila Ravijojla – Ivana Adžić, Buzdovan – Miloš Anđelković, Rujna – Aleksandra  Anđelković . Režija: Jug Radivojević.
Uzrast: 6+. Cena karte 500 dinara. Telefon biletarnice: 011/78 58 440.

Sandra Silađev: stand-up Veče sa Dinjom – 12. januar

gradski đir

U nedelju 12. januara, u klubu komedije Ben Akiba možete gledati još jedno izvođenje Sandrinog stand-upa Veče sa Dinjom.
Cena ulaznice: 500 dinara. Telefon za rezervacije svakog dana od 12 do 20: 060 30 60 131. Vrata otvaramo u 20 sati, program počinje pola sata kasnije u 20.30. Rezervacije važe do 20.20 na dan predstave.

Čistač Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti – do 20. januara

gradski đir

Ukoliko niste posetili izložbu Čistač Marine Abramović u Muzeju savremen umetnosti, iskoristite preostale praznične dane – izložba se zatvara 20. januara.