22.06.2020.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 22. do 28. juna

42 magazin

Ponovo radi grad!!!
Masku na lice, kišobran u ruke, đirajte uprkos kovidu i kiši

Vidimo se!!!

C19 / Radovi iz karantina u Galeriji FLU – 22. jun

gradski đir

Izložba studentskih radova nastalih u okviru online nastave na odseku Novi mediji na FLU, koja je organizovana tokom karantina uzrokovanog pandemijom koronavirusa otvara se u 19 sati.

Otvaranje Drive in bioskopa na Adi: Bilo jednom u Holivudu – 23. jun

gradski đir

Iako je u više navrata nepovoljna meteorološka situacija odložila otvaranje Drive in bioskopa na Adi Ciganliji, dugoočekivani bioskop na otvorenom počeće sa radom u utorak 23. juna u 21 čas. Kako je i prvobitno planirano, kao asocijacija na Holivud, bioskop će kada se upale prve nebeske zvezde, otvoriti Kventina Tarantina Bilo jednom u Holivudu, koji na veliko platno donosi priču iz doba vrhunca „hipi Holivuda“.
Od 23. juna do 23. jula filmske projekcije će biti besplatne, nakon toga dani rezervisani za besplatan film biće sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.
Rezervacija karata za Drive in vrši se preko sajta Kombank dvorane www.kombankdvorana.rs gde se može naći i ceo filmski repertoar.
Neophodno je da se rezervacija odštampa, a prostor će svake večeri za posetioce biti otvoren sat vremena pre početka filma, a rezervacija je neophodna.

Predstava Ekstremizam – Kako ja ovo sinu da objasnim na Dorćol Platzu – 23. jun

gradski đir

Ekipa predstave Ekstremizam Kako je ovo sinu da objasnim ponovo izlazi na scenu u okviru nove sezone Reflektor teatra Postistina je laž! Nakon vanrednog stanja, uz poštovanje zaštitnih mera na javnim okupljanjima, ovaj pozorišni dokumentarac o ekstremizmu biće izveden 23. juna na sceni u dvorištu Dorćol Platza (Dobračina 59b)!
Reflektor teatar bavi se temom o kojoj mnogi ne žele da govore – ekstremizmom. Ispitujući kako do njega dolazi i koje su njegove posledice, predstava prikazuje i lične priče koautora i koautorki, ali i teorijski objašnjava ovu pojavu, koja se na našem podneblju lako razvija. Cilj predstave je upoznavanje sa problemom ekstremizma, te prihvatanje sopstvenih predrasuda i stereotipa.
Koncept i režija: Vojkan Arsić. Igraju: Dejan Maksimović, Ema Muratović, Jelena Simić i Rade Maričić. Izvedbeni tekst i dramaturgija: Filip Grujić.
Cena karte je 800, za studente i srednjoškolce je 400 dinara. Karte su dostupne preko prodajne mreže Tickets i u Dorćol Platzu. Više informacija na linku.

Festival francuskog filma u drive in i open air formatu! – od 24. do 27. juna

gradski đir

Festival francuskog filma, koji će biti održan u bioskopu na Adi od 24. do 27. juna, posebno će obradovati i one koji vole da uživaju u filmu pod vedrim nebom, ali van svojih automobila. Naime, tokom četiri dana festivala posetiocima će biti omogućeno da filmove takođe gledaju i u improvizovanim bioskopskim stolicama sa obaveznim razmakom, a ulaz je besplatan. Ukoliko pak dođe do kiše, projekcije francuskog filma sele se u Kombank dvoranu. Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca.
Festival će u sredu 24. juna u 21 čas otvoriti francuska krimi-drama Noćna smena (Police) rediteljke An Fontejn, a koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu.
Datalji vas čekaju na linku ovde.

ЏЕЗ СЕШ na Dorćol Platzu – 24. jun

gradski đir

Čekamo vas na trećem po redu ЏЕЗ СЕШ/u. Veče dobrog provoda u našoj dobro poznatoj bašti. U sredu 24. juna družimo se i uživamo, uz melodije za koje će biti zaduženi: The Ikigai Kolektiv. Čekamo vas na sada već provereno dobrom uživanju!

Vasil Hadžimanov bend – Musicology Barcaffe Sessions – 25. jun

gradski đir

Foto: Predrag Ilić

Vasil Hadžimanov Band nastupa 25. juna na letnjoj sceni kluba Bitefartcafe na Kalemegdanu, u okviru Muscology Barcaffe Sessions.
Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima tickets.rs, kao i na istoimenom sajtu.

Promocija novog izdanja Piščevo putovanje Kristofera Voglera u Galeriji Artget KCB – 25. jun

gradski đir

Novo, kapitalno izdanje Filmskog centra Srbije, knjiga Piščevo putovanje: Mitska struktura za pisce Kristofera Voglera biće promovisano u četvrtak 25. juna u Galeriji Artget na prvom spratu Kulturnog centra Beograda, sa početkom u 19 časova. O ovom značajnom delu govoriće dramaturg i profesor Ana Lasić, scenarista, filmski reditelj i profesor Đorđe Milosavljević, direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić i urednik izdavačke delatnosti FCS-a Miroljub Stojanović.

Beogradska letnja scena na Tašmajdanu – 25. jun

Mjuzikl Mamma Mia Pozorišta na Terazijama 25. juna otvoriće pozorišnu scenu na Tašmajdanu, a 26. juna uslediće još jedno izvođenje ovog mjuzikla. Potom će se 27. i 28. juna igrati predstava Beogradskog dramskog pozorišta Trpele, a 29. juna predstava Pošteni provalnik pozorišta Boško Buha.
Za najmlađu publiku sve predstave igraće se od 18 sati, a najmlađi će moći da uživaju predstavi Brankov urnebes 28. juna.
Ulaznice kupuju na biletarnicama matičnih pozorišta uz jedinstvenu cenu 500 dinara za večernju scenu i 250 za dečiju. Ulaz za zdravstvene radnike je slobodan.
Više informacija na linku ovde.

Najintimniji petak: Dukat Stray Dogg uživo u Kvaki 22 – 26. jun

gradski đir

Svi su željni svirki posle nasilne pauze koje smo imali, ali se mora početi lagano i nežno, a Dukatove solo svirke su kao stvorene za to.
On je još pre pauze započeo niz intimnih svirki (BG, NS, ZG), u kojima osim što peva on i priča o pesmama koje je napisao. Svirke su predviđene za mali broj ljudi u intimnoj atmosferi, uz predviđene mere zaštite. U prodaji je svega 50 karata po ceni od 500 dinara, a mogu se rezervisati preko Facebook i Instagram profila Kvake 22 i Stray Dogga.

Kanda, Kodža i Nebojša u Beer Gardenu – 26. jun

Kanda, Kodža i Nebojša nastupiće 26. juna  na otvaranju festivala Beer Garden na Adi Ciganliji u Beogradu.

Victor Ruiz u Barutani – 26. jun

gradski đir

Brazilski tehno superstar Victor Ruiz, autentičan umetnik prepoznatljivog zvuka, debitovaće u beogradskom letnjem klubu Barutana u petak 26. juna.
Ulaznice po ceni od 890 i 1.390 dinara za VIP dostupne su na https://cooltix.rs.

Izložba I had a dream where I was hugging everyone u Galeriji O3ONE Art Space – 26. jun

gradski đir

Izložba I Had a Dream Where I Was Hugging Everyone Stefana Kneževića u Galeriji O3ONE Art Space nastaje kao reakcija na samoću i izolovanost u periodu izmeštenosti iz tokova života na koje smo navikli. Serija plakata koja sadrži tekst kao osnovni izraz umetničkog mišljenja, koristi retoriku konzumerizma, reklamnog jezika i brendiranog sadržaja da, kako suptilno, te i direktno komunicira autorovu želju za stvaranjem i produkcijom u vremenu društvene nestabilnosti. Univerzalnost radova se ogleda u trenutku (globalne) izolovanosti, gde slova, reči i slike postaju najdominantniji sadržaj koji razmenjujemo.

Massimo u klubu BitefArtCafe Summer Stage – 27. i 28. jun

gradski đir

Tradicionalan Massimov koncert ove godine održava se na nestandardan način i u nestandardnom terminu na Kalemegdanu 27. i 28. juna.
Vrata kluba se otvaraju u 20.30, a koncert počinje u 22. Broj rezervacija je ograničen, prodaja ulaznica na linku.