15.06.2018.

Roštilj nije BBQ: Ko će pobediti – pljeskavica ili burger?

42 magazin, Promo
Promo

Ovu veliku nedoumicu konačno će vam razjasniti majstori roštilja i grill masteri…

festival roštilja

Festival roštilja, pod nazivom Roštilj ≠ BBQ, jedinstveni je događaj kakav se prvi put održava u Srbiji. Na ovom festivalu, koji će se održati 16. i 17. juna u Nautičkom selu Boljevci, posetioci će imati priliku da isprobaju najpoznatija jela američkoj barbequea kao i da saznaju odgovor na večno pitanje: koja je razlika između pljeskavice i burgera? „Bitka“ velikana balkanskog i američkog roštilja trajaće dva dana, a osim pomenutih američkih delikatesa, u ponudi će se naći mnogobrojni specijaliteti sa domaćeg terena, a sva slasna hrana zalivaće se najboljim craft i lager pivima koji će takođe odmeravati snage na festivalu.

Uz podršku i pomoć najvećeg udruženja grill majstora – Kansas City Barbeque Society (KCBS) na festivalu će biti održana sertifikovana KCBS škola za sudije kao i škola barbequea, koju će voditi master grill chef Jim Johnson, čovek koji je osvojio 78 grill šampionata širom sveta.

festival roštilja

Za sve one koji se zaljube u veštine grilovanja i požele da ugođaj prenesu u svoje domove, tu je sajamski deo festivala na kome ćete moći da pogledate i kupite modele roštilja najpoznatijih proizvođača prvi put dostupne u Srbiji. Važno je napomenuti i dečji program koji će zabaviti najmlađe tako da roditelji mogu bezbrižno da uživaju.

Roštilj, pivo, druženje, a ako se pitate gde je muzika – organizatori nisu ni na to zaboravili.

Kako bi se uživanje uz hranu i pivo nastavilo do dugo u noć, veče će početi nastupima bendova Texas Flood, Todin Hercenšlus i Lagana sreda. Plesne ritmove pokrenuće beogradski sastav Samostalni referenti, a žurka će sigurno doći do usijanja nastupom zvezda večeri, splitske hip-hop senzacije TBF.

Pridružite se festivalu i odlučite da li će pobediti roštilj ili barbeque.

Sve dodate informacije i formulare prijava za škole možete naći na sajtu www.differentbbq.com, te na Facebook i Instagram stranicama festivala.