02.12.2016.

EKV Reload u Konceptu 45

42 magazin
Promo

koncept 45

Koncept 45 sa ponosom najavljuje svoje učešće u projektu EKV Reload, u okviru kog će biti predstavljena kolekcija grafika umetnika Vuka Vidora posvećenih najvećem rok bendu sa ovih prostora Ekatarini Velikoj.

Vuk Vidor autor je svih omota albuma grupe EKV, a ovog decembra, u saradnji sa Galerijom Nešović Fine Arts, interpretira u mediju grafike omote albuma Samo par godina za nas, Ljubav, Dum Dum i Neko nas posmatra. U Konceptu 45, 15. decembra 2016. na intimnom eventu posvećenom EKV-u biće predstavljene i puštene u prodaju upravo ove grafike, majice sa printovima grafika, kao i remasterizovano izdanje poslednja četiri albuma ove grupe.

Povodom projekta EKV Reload Vuk Vidor osvrnuo se na uticaj i značaj EKV-a: – Sa današnje distance može se reći da je Jugoslavija umrla kad i njen rokenrol. Novi talas je doveo i odneo zadnje i najbolje predstavnike iskonskog domaćeg električnog zvuka. Ekatarina Velika je bila naš U2, naš Simple Minds, i pre svega naše ogledalo svih tih godina. Njihov uticaj je ogroman i tek treba da probudi nove želje i inspiriše nove klince da grabe gitare i njima pišu našu novu muzičku istoriju.

Zadovoljstvo nam je da budemo deo inicijative koja za cilj ima da oživi EKV estetiku, predstavi je mimo statusa velikog rok benda, odnosno kao konceptualni umetnički projekat, ali i upozna mlađe generacije ljubitelja umetnosti i dizajna sa lepotom i veličinom ovog autentičnog jugoslovenskog benda.

Koncept 45
45 Kralja Petra, 11102, Beograd (Stari grad)