30.03.2018.

VIKEND-RECEPT: Pasta sa VAŠIM pesto sosom

42 magazin
Unsplash

Možda ste navikli da kupujete gotov pesto sos, ali ako ga jednom napravite u svojoj kuhinji, više neće biti na vašem spisku za kupovinu

pesto sos

Za pripremu ovog super jednostavnog jela koje je samo naizgled komplikovano potreban vam je za početak avan, blender ili multipraktik uređaj, nekoliko namirnica i desetak minuta. I imate pesto made by you! Ovaj sos može da stoji nekoliko dana u frižideru ako uspete da mu odolite i ne potrošite sve odmah. Pesto genovese je dovoljan za testeninu, ali on može biti i savršena osnova koju ćete nadograditi piletinom, povrćem ili ribom.

Sastojci za pesto
‒ 5 vezica bosiljka
‒ 150 ml maslinovog ulja
‒ 150 g parmezana
‒ 100 g pinjola
‒ 2 čena belog luka

Ostali sastojci
‒ 400 g testenine
‒ 150 g čeri paradajza
‒ 20 g bebi spanaća ili bebi mešavine

Priprema
1. Sve stavite u blender i uključujte ga nekoliko puta dok ne dobijete jedinstvenu masu.
2. Ako nemate blender već avan, onda u njega ubacite sve sastojke za pesto sos osim ulja i gnječite ih postepeno dodajući ulje dok ne dobijete sos.
3. Skuvajte testeninu.
4. Dodajte pesto i dobro pomešajte.
5. Dekorišite svežim čeri paradajzom i bebi spanaćem kao na fotografiji.

P.S. Osim što je jednostavno za pripremu, ovo jelo je i ekstremno fotogenično!