18.07.2017.

50 nijansi Amerike

42 magazin
Promo

Ako mislite da govorimo o politici, pogrešili ste, reč je o sportu i umetnosti koji se spajaju u jednom modelu patika adidas i to sa humanim ciljem

adidas ultraboost
Pedeset umetničkih dela šetaće se gradom na nečijim nogama, reč je o adidas projektu – ovo možda zvuči nespojivo u jednoj rečenici, ali upravo je tako. Naime, sportski brend odabrao je 10 umetnica da kreiraju limitiranu seriju jedinstvenih Ultraboost patika, a tema za inspiraciju je 50 američkih država. Motiv ovog projekta nije popularizacija brenda, nove varijante modela, propagiranje umetnosti ili sporta – već humanost, budući da sav iznos od prodaje ovih modela ide u dobrotvorne svrhe. Adidas se ovog puta udružio sa medijskom kompanijom Refinery29, koja je za ovu priliku organizovala online aukciju. Sav novac prikupljen od aukcije doniraće se udruženju Woman Win, koja za cilj ima da promoviše rodnu ravnopravnost različitih zajednica uz pomoć sporta.

Kada se umetnost i sport spoje sa humanom idejom, onda se oko tog projekta okupi pravi tim koji ne štedi svoju kreativnost

Umetnice koje su ostavile svoj trag na patikama su: Meagan Morrison, Maria Castello, Bree Poort, Lizzie Darden, Janny Kiker, Sophia Chang, Mari Orr, Jen Mussari, Carrie Chan, Jordana Schrager i modna urednica Refinery29 Alyssa Coscarelli. Jedan model Ultraboost patika u 50 varijanti pogledajte u galeriji koja sledi, uz napomenu: testirajte sebe i probajte da izdvojite samo jednog favorita – mi imamo nekoliko.

Njihov zajednički zadatak bio je da od Ultraboost modela patika u beloj boji, kao od belog papira, krenu i stvore nov dizajn inspirisan američkim državama. Rezultat njihovog rada je jedinstvena kolekcija obuće kroz koju umetnice predstavljaju zemlju.

„Svaka zemlja pojedinačno ima nešto neverovatno i jedinstveno što doprinosi celokupnoj slici, pa je važno dati na značaju svakoj od njih jer je svaka individualna, ali i deo celine“, kaže nam umetnica Lizzie Darden.

Kada se umetnost i sport spoje sa humanom idejom, onda se oko tog projekta okupi pravi tim koji ne štedi svoju kreativnost.

image