24.01.2018.

Top 10 trikova za dekoraciju doma

42 magazin
Pinterest

Ne treba vam brdo para za renoviranje stana ili kupovinu novog nameštaja, potrebno je samo malo pažnje i nekoliko sitnica na pravom mestu za potpuno drugačiji utisak prostora. Slede koraci!

Izložbeni prostor

dekoracija

Naravno da nećete od stana praviti umetničku galeriju, ali jedan zid je sasvim dovoljan za isti efekat. Birajte onaj u dnevnoj sobi ili ispred trpezarijskog stola kao na primeru i ne brinite, ne treba vam kustos, ovu ulogu preuzimate vi. Fotografije, ulja na platnu ili figurice – sve je dozvoljeno, a što se tiče veličina i ramova, sistem je: što različitije, to bolje!

Korpe, korpe, korpe!

dekoracija

Ceo svet je poludeo za korpama od pruća, pa su one nezaobilazni deo svakog enterijera. Jednako dobro se slažu s magazinima u dnevnoj sobi pored sofe, ali i u kupatilu kada je preko njih prebačen peškir ili čuvaju kozmetiku. Neutralni tonovi dozvoljavaju da odgovara svakom koloritu, tako da je ovo apsolutni dekorativni must have komad!

Print na print

dekoracija

Verovatno već imate neki dekorativni jastuk na svom kauču i već vidite njegove benefite jer ova sitnica uvek ostavlja snažan utisak. Baš zato je vreme da uz malo ulaganja udvostručite efekat, dodajte još nekoliko komada sa različitim printovima i napravite svoj jedinstven aranžman. Spajajte različite materijale, geometrijske i floralne printove, ali i različite veličine jer tako to rade stilisti.

Ogledalce, ogledalce…

dekoracija

Zaboravite na kozmetička i srednja ogledala, vreme je da se vidite u punoj veličini, ali i da ogledalo osim svoje osnovne funkcije ima i dekorativnu. Zato predlažemo samostojeće ogledalo sa nogarima koje vas poziva da mu priđete.

Za potpuni hedonizam

dekoracija

Dobra hrana ide u paru s pravim porcelanom! Ne morate da nam verujete na reč, testirajte sami da li je užitak u večeri veći kada imate lepe tanjire, čaše i posuđe, a potvrdiće vam i svi za stolom. To je trenutak kada vaš dom od prosečnog postaje restoran sa najvišom ocenom, bez obzira na kulinarske sposobnosti.

Atmosfera je sve

dekoracija

Dobro je poznato da jedno svetlo nasred plafona ne ostavlja neki utisak, ali to ne znači da morate da renovirate, spuštate plafon i ugrađujete rasvetu (možete ako ste u mogućnosti). Jeftinija verzija je da se opredelite za dve lampe koje ćete postaviti u različite delove sobe i jednostavno ugasiti plafonsko svetlo – atmosfera zagarantovana!

Zelena je uvek u trendu

dekoracija

Ne mislimo na boju zidova, već na pravo kućno zelenilo u vidu biljaka. Bilo da volite one XL veličine sa velikim listovima, palme, masline ili male kaktuse, saksijsko bilje je ono što svaki prostor mora da ima, zato napravite svoju sobnu baštu ili je obogatite novim članovima.

Retro detalj

dekoracija

Kada ste poslednji put kupili cveće za vazu na stolu? Ovaj ritual možda zvuči retro, ali rezultat koji traje nekoliko nedelja obradovaće vas svakodnevno, ali i iznenaditi svakog ko vam svrati. Još jedan benefit ovog dekorativnog segmenta jeste što se postavka menja na dve nedelje zavisno od cveća koje odaberete na pijaci (ili ga dobijete).

Radni uredni kutak

dekoracija

Sada, naš savet nije da dodajete, već da oduzimate nagomilane sitnice sa vašeg radnog stola. Ako volite kreativni haos, raščistite sitnice kako biste napravili prostora za nove.

Dva tona

dekoracija

Ne morate mnogo da razmišljate kada je reč o kupatilu, minimalizam je ključna reč u ovom slučaju. Jednostavne linije, čisto bela boja zidova i sanitarije, a sve što treba da ono od običnog postane instagramično jeste nekoliko dekorativnih sitnica u boji drveta kao što su merdevine za sušenje peškira ili kutija od pruća – like!