03.07.2017.

Prvi trejler za film o Morrisseyju

42 magazin
Promo

Film o Stevenu Patricku Morrisseyju u avgustu počinje svoj bioskopski život, a zasad morate da se zadovoljite trejlerom koji je pušten pre nekoliko dana

Morrissey

Foto: Filter magazine by Michael Muller

Nedavno, tačnije 2. jula, na 71. filmskom festivalu u Edinburgu  premijerno je prikazan film England is Mine o jednom delu života Morrisseyja, legendarnog pevača i tekstopisca čuvenog benda The Smiths.

Film je fokusiran na na godine koje su prethodile osnivanju benda i osvetljava kako je jedan ne baš srećan tinejdžer postao zvezda

Film je režirao Mark Gill, a glavne uloge tumače britanske zvezde – Jack Lowden je Morrissey, a Jessica Brown Findlay je Linder Sterling, vizuelna umetnica i muzičarka iz Liverpula, inače Stevenova bliska prijateljica.

Steven Patrick Morrissey rođen je u Mančesteru, a bend The Smiths osnovao je sa Johnnyjem Marrom 1982. godine. Ovaj biografski film fokusiran je na njegovo odrastanje u Mančesteru, na godine koje su prethodile osnivanju benda i osvetljava kako je jedan ne baš srećan tinejdžer postao zvezda.

poster-copy

Bend The Smiths doživeo je ogroman uspeh, prodao na milione ploča širom sveta, a onda se raspao 1987, nakon čega je Morrissey nastavio uspešnu samostalnu karijeru.

Kako su živeli muzičari sedamdesetih godina i kako je Morrissey postao to što jeste gledaćete u bioskopima od 4. avgusta, a evo prvog zvaničnog trejlera za film England is Mine.

https://www.youtube.com/watch?v=4DHJa10Sa8A