15.08.2017.

Modni kameleon u 95. godini

Jelena Cerović
@park_wien

Upoznajte ženu koja ljubav prema modi ne može da sakrije, a sada joj je konačno uzvraćena

open

Danas svako misli da može da se bavi modom. To bavljenje modom se na prvu loptu uglavnom odnosi na modni blog, a pre njega modni lični profil na društvenoj mreži. E sad, to je nekad samo modeling, nekad je to modeling i stajling, za sledeći nivo dodajte art ili kreativnu direkciju, zatim marketing, pa nadalje…  Iako možda zvuči jednostavno na početku, teško je skrenuti pažnju na sebe i prikazati svoj stil, pogotovo u digitalnom svetu i u moru raznovrsnih Instagram profila, koji samo čekaju da budu otkriveni. Ako želite da budete primećeni na modnom tržištu, morate posedovati ono nešto, što će vas istaći i učiniti vas drugačijim. Čuvena izjava dizajnera Yvesa Sainta Laurenta – Moda je prolazna, stil je večan na najjednostavniji način opisuje koliko je važno posedovati ovaj talenat. Ta iskra čini vas posebnim i prati vas tokom celog života, nevezano za životno razdoblje u kojem se nalazite.

Ako je obučem u nešto drugačije ili kul, njen stav se odmah prilagođava tom stilu, a da skoro ne moram ništa da joj kažem

Iako vam možda i dalje sve to ne polazi za rukom, ne očajavajte jer nikad nije kasno. Najbolji primer je Erni Stollberg, model od 95 godina! Da, 95 godina i pleni senzualnošću šta god imala na sebi. Ona poseduje ogroman talenat, pomoću kojeg na fotografijama izgleda jako prirodno u raznovrsnim modnim kombinacijama, a proslavila se zahvaljujući Instagram profilu bečkog dizajnerskog koncept butika pod nazivom Park.

slika-1

Nakon mnogo lajkova i ogromnog broja pratilaca dolaze i mediji, a to potvrđuje i slučaj Erni. Naime, njena priča privukla je pažnju online i print izdanja, pa i čuvenog časopisa Vogue, za koji je rekla da je do saradnje sa Parkom došlo vrlo spontano.

slika-2

Erni je često dolazila u posetu kod vlasnika koncept butika Markusa Strassera i Helmuta Ruthnera. A nakon što su oni kupili psa, Erni je svraćala sve češće. A onda su sasvim slučajno primetili njenu fotogeničnost. „Nikada nismo odabrali stariju damu sa ulice da se fotografiše u našim modelima. Morali smo prvo da se upoznamo i počnemo da verujemo jedni drugima kako bismo započeli ovu veoma posebnu saradnju“, izjavili su vlasnici Parka.

17438706_600434713492348_6393393986458877952_n

Kada se Erni našla ispred foto-aparata, ispostavilo se da je potpuno opuštena i da na zanimljiv ume da iznese način bilo koji komad odeće.

16789383_1329690850421074_4732436575823069184_n

„Ako joj dam nešto veoma elegantno, ona odmah zauzima elegantnu pozu“, rekao je Maruks Strasser, jedan od vlasnika butika, ujedno i stilista.

„Ukoliko joj osmislim nešto potpuno drugačije ili kul, njen stav se odmah prilagođava tom stilu a da skoro ne moram ništa da joj kažem“, dodaje on.

Ako pogledate njen Instagram nalog, videćete da, uz fotografije u stilu lookbooka na kojima promoviše pomenuti butik, ona prati nove kolekcije, pa se tako Raf Simons, Sacai i Haider Ackermann ističu kao njeni dizajnerski favoriti. U pokušaju da njen stil okarakterišemo kratkim opisom jedino nam preostaje izraz – modni kameleon!