05.01.2019.

Filmovi koje ćemo gledati u 2019.

42 magazin
Pinterest

Na društvenim mrežama videli smo objave u kojima neki od vas kažu kako žele da prespavaju 2019. godinu. Ali, umesto toga, zašto se ne biste jednostavno isključili iz realnosti gledanjem dobrih filmova? Evo nekih naslova koji nam se dopadaju, a premijerno će biti prikazani ove godine:

Joker
Režija: Todd Phillips

Studiji DC i Warner Bros. usudili su se da posle Džokera Heata Leadgera snime još jedan film o ovom stripskom antiheroju, a glavna uloga dodeljena je Joaquinu Phoenixu.

Film je režirao Todd Phillips (The Hangover), dok je scenario pisao Scott Silver (8 Mile, The Fighter). Ovoga puta gledaćemo tranziciju karaktera od skromnog Arthura Flecka do jednog od najupečatljivijih zloća velikog ekrana – znatevećkoga.

Jojo Rabbit
Režija: Taika Waititi

Filmovi 2019

Slika iz filmske satire Taike Waititija – Jojo Rabit

Novi film fenomenalnog novozelandskog reditelja Taikae Waititija preti da postane najomiljeniji svih vremena. Njegova prethodna ostvarenja Boy, Hunt For The Wilderpeople, What We Do in The Shadows i da – Thor: Ragnarok, oborila su nas s nogu, i to s razlogom: u svaki od njih reditelj uspeva da unese radost i zadaje emotivne udarce za pamćenje i obožavanje.

U ovom novom ostvarenju reditelj će (kao i obično) i glumiti – i to imaginarnog prijatelja jednog desetogodišnjeg nemačkog dečaka koji sanja da postane član Nacističke partije. Taj imaginarni prijatelj je, naravno – Hitler. Scarlett Johannson glumi dečakovu antinaci majku, dok Sam Rockwell, Stephen Merchant, Rebel Wilson i Alfie Allen glume naciste s kojima ne biste voleli da se zezate četrdesetih.

Where’d You Go, Bernadette
Režija: Richard Linklate

Ovaj film miks je komedije/drame i baziran na noveli Marie Semple iz 2012. godine koja je bila veoma popularna i kod nas. Glavnu ulogu tumači Cate Blanchett, ona je Bernadette Fox – žena koja iznenada nestaje.

Trejler izgleda kao prosečna sapunica i zaista ne obećava, ali Blanchett je sjajna kao i obično, a reditelj Richard Linklater u poslednje vreme izbacuje hit za hitom, te se nadamo da je film bolji od onoga što nam se na prvu loptu servira.

Lucy in The Sky
Režija: Noah Hawley

Filmovi 2019

Noah Hawley, prepoznatljiv pre svega po filmu Fargo, bio je primoran da odloži rad na naslovu Doctor Doom kako bi se posvetio novom projektu kompanija Disney i FoxLucy in The Sky.

Glavnu ulogu u filmu tumači Natalie Portman, kao astronautkinja koja je previše dugo na svemirskoj misiji. Diskonektovana od familije i prijatelja, ona se konačno vraća na Zemlju, ne uspevajući da se sporazume s mužem. Deluje kao fantastičan film, odličan nastavak za Portmanovu nakon sjajne uloge u SF ostvarenju iz 2018. – Annihilation.

Star Wars Episode IX
Režija: J. J. Abrams

Godina 2019. biće prepuna blokbastera i superherojskih filmova, a mi, umesto da nabrajamo sve – izdvojićemo samo Star Wars.

Da li su Reyini roditelji obični skupljači đubreta? Da li će se između Finna i Rose roditi romansa? Hoće li Poe naučiti iz prethodnih grešaka i prestati da donosi impulsivne odluke? Da li će Kylo Ren ostati u kontaktu sa svetlom stranom? Da li će mnogi fanovi stare triologije opet bojkotovati film? Verovatno da, ali on će opet zgrnuti neviđeno mnogo novca.

Velvet Buzzsaw
Režija: Dan Gilroy

Još jedan Netflixov film koji s nestrpljenjem čekamo da bude dostupan za strimovanje.

Reditelj Dan Gilroy prisutan je u industriji tek četiri godine, ali njegovo debi ostvarenje Nightcrawler zaista je film za pamćenje. U novom horor-trileru Velvet Bizzsaw gledaćemo sjajnog Jakea Gyllenhaala zajedno sa Rene Russo i Johnom Malkovichem.

Parasite
Režija: Bong Joon-ho

Filmovi 2019

Nakon što nam je doneo svet Okje i Snowpiercera, reditelj Bong vraća se filmom na korejskom jeziku. Iako na osnovu naslova deluje da se radi od SF žanru, Parazit je zapravo porodična drama u kojoj upoznajemo četiri posve različita i zanimljiva karaktera.

A Beautiful Day in The Neighborhood
Režija: Marielle Heller 

Filmovi 2019

Marielle Heller (The Diary of a Teenage Girl) stoji iza ove priče o novinaru Tomu Junodu (Matthew Rhys) koji za magazin Esquire piše članak o Fredu Rogersu (Tom Hanks) – zvezdi dečjih emisija. Film deluje kao emotivni rolerkoster, a Hanksu se uvek radujemo, pa tako i ove 2019.

Once Upon a Time in Hollywood
Režija: Quentin Tarantino

https://www.youtube.com/watch?v=-BDbdkFGRJg

Once Upon a Time in Hollywood  biće Tarantinov prvi film nakon petogodišnje pauze i, kako je najavljeno, neće biti vestern tematike koja je preovladala u prethodnim ostvarenjima Django Unchained i The Hateful Eight.

U filmu će glumiti Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Tim Roth, Bruce Dern i Al Pacino (što je već dovoljan razlog da ga pogledamo) a radnja je smeštena u 1969. godinu – vreme kada je Charles Manson sektašio Amerikom.