01.09.2017.

51. Bitef: Duh antičkog Olimpa za buduće ljubitelje teatra

42 magazin, Promo
Promo, Pinterest

Ove godine Bitef je pripremio Olimpionicu: Bitef za pojesti na Cvetnom trgu, gde će najmlađi moći da sretnu drevne bogove Olimpa, osete duh teatra antičke Helade i uživaju u drugim umetničkim iznenađenjima jer za kulturu nikad nije prerano

51. Bitef Olimpionica

Kako se približava 51. Bitef (22‒30. septembar) uzbuđenje međ ljubiteljima novih pozorišnih tendencija raste. Sa istim uzbuđenjem i tremom, poput dece koja polaze u školu, i vi sa svojom decom, sestrićima, unucima, bratancima ili detetom koje čuvate u sebi možete da uživate u programu koji je Bitef pripremio za najmlađe jer se ovaj autentični pozorišni festival trudi da razvije i edukuje novu, buduću publiku, ali i da pruži besplatne programe svim ljubiteljima teatra.

Deca će imati priliku da sama naslikaju najlepše oblake Olimpa na velikom platnu

Na Cvetnom trgu u Beogradu u subotu 2. septembra od 11 do 14 časova svi veliki i mali mališani moći će besplatno da vide kako je izgledao život na antičkom Olimpu. Šta se nalazilo na trpezi grčkih bogova, zašto je nektar bio piće rezervisano samo za najviša božanstva i koji mu je savremeni pandan, kao i šta deca danas mogu naučiti iz teatra drevne Helade, najmlađi Beograđani će zajedno sa svojim roditeljima imati priliku da nauče u ovom jedinstvenom događaju u organizaciji Bitefa.

51. Bitef Olimpionica

Bitef Dance Company pripremio je posebno iznenađenje zbog koga će i najmlađima, ali i roditeljima, biti jasno zašto je bilo lepo živeti u vreme antičkog teatra i drevnog Olimpa

Bitef se ove godine, zajedno sa Maxi supermarketima, potrudio da najmlađim sugrađanima dočara na koji način se prepliću ishrana, teatar i svakodnevni život u Forum teatru, koji će specijalno za tu priliku biti izveden.
Bogovske zalogaje po autentičnom olimpovskom receptu za sve dečake i devojčice pripremaće poznati kuvar Nenad Veljković, a umesto uz zvuke harfe, deca će se zabavljati uz muziku savremenih bogova.

Svi se sećamo slika oblaka pri vrhovima Olimpa iza kojih su u staroj Grčkoj izvirivali bogovi, a ovog puta sva deca će imati priliku da sama naslikaju najlepše oblake Olimpa na velikom platnu koje je Bitef pripremio samo za njih i na taj način postanu deo Bitef mitologije.
A za kraj, Bitef Dance Company pripremio je posebno iznenađenje zbog koga će i najmlađima, ali i roditeljima, biti jasno zašto je bilo lepo živeti u vreme antičkog teatra i drevnog Olimpa.

Bitef i Maxi supermarketi dočaraće najmlađim sugrađanima na koji način se prepliću ishrana, teatar i svakodnevni život

Događaj Olimpionica: Bitef za pojesti na Cvetnom trgu samo je jedan od programa koji će obeležiti 51. Bitef, a ove godine Festival se uz podršku Maxi supermarketa potrudio da upravo prva u nizu aktivnosti Bitefa bude posvećena najmlađima jer za kulturu nikada nije prerano.

51. Bitef Olimpionica

Bogovske zalogaje po autentičnom olimpovskom receptu za sve dečake i devojčice pripremaće poznati kuvar Nenad Veljković

Osetite duh Olimpa koji živi na Bitefu.