10.05.2017.

Cruise kolekcija? Nek se zove tako!

42 magazin
Promo, Profimedia

Prada resort ili cruise revija jeste nova kolekcija, a ispred dodajte epitet koji god želite – gospođi Pradi je svejedno

www-gifcreator-me_84p6rq

Prada is back! Ne, nije otišla nikuda, ali čitavih pet godina njeno ime nije se pojavljivalo u timelineu resort kolekcija. Ali, pre par dana, na iznenađenje svih ljubitelja ove modne kuće, Prada je prikazala svoju novu Resort kolekciju za 2018. u Galleria Vittorio Emanuele II, najlepšem tržnom centru na svetu, a to ne kažemo samo mi, već se sa nama slažu svi oni kojima je šoping na listi obaveza ili zadovoljstava. Da je lokacija pun pogodak, znaju i svi koji su ikada stali ispod svoda ovog velelepnog zdanja, ali imamo još jedan podatak koji ide u korist izbora mesta za reviju. Naime, 1913. godine Mario, deda Muicciae, otvorio je prvu originalnu radnju u Milanu i tako je sve počelo.

prada

Na temu resort ili cruise kolekcije, koja se nakon pet godina pojavljuje, dizajnerka Muiccia Prada kaže: „Nisam želela da naznačim ovu reviju sa cruise, za mene je ovo jednostavno predstavljanje nove kolekcije, ali savetovali su me da bi je publika tako bolje kategorisala, pa sam jednostavno rekla okej – nek ide cruise.“

Da li ćete na krstarenje s ovom odećom ili na putovanje koje zahteva nešto elastičnije materijale, Prada pokriva oba jer su modeli napravljeni od elastičnih materijala koje smo videli kod Alexendra Wanga, široke pantalone i štucne, ali ima tu i elemenata koji su u prepoznatljivoj Prada estetici – uske suknje, transparentni materijali, ručno iscrtani printovi i naravno aksesoar koji svake godine postavlja standarde.

prada

Da su modeli stvoreni za žene sa stilom, možda zvuči kao konstantan komentar za neku kolekciju, ali Bianca Jagger iz prvog reda bukvalno potvrđuje ovu tvrdnju. Dakle, Prada Cruise, zašto da ne?!