04.07.2017.

Nedelja (visoke) mode u Parizu

42 magazin
Pinterest, Profimedia

U toku je Nedelja visoke mode i Pariz je ponovo postao modni epicentar na nekoliko dana, ali ovoga puta sa pojačanjem iz Njujorka

 Nedelja visoke mode

Christian Dior

Već prvog dana na Nedelji mode u Parizu visoka moda i ready to wear kolekcije počele su da se prepliću istovremeno. Jesen 2017. kroz haute couture modele i proleće-leto 2018. u skromnijoj ready to wear verziji. Da li se to nekom dopada ovaj miks ili ne, nije ni važno, to ćemo analizirati kada se Nedelja mode završi, jer sada ne smemo ništa da propustimo bilo to couture ili ne.

RODARTE

 Nedelja visoke mode

Sestre Laura i Kate Mulleavy predstavile su Rodarte kolekciju za sezonu proleće-leto 2018. Engleske ruže ostavile su snažan utisak kako zbog scenografije, tako i zbog modela na kojima su se našle kroz kolekciju. Što se krojeva, materijala i formi tiče, ovo je Rodarte 100 odsto i to bez sumnje jer nema nikakvog odstupanja od njihove prepoznatljive estetike.

 Nedelja visoke mode

PROENZA SCHOULER

 Nedelja visoke mode

Kao što je dizajnerski dvojac najavio na poslednjoj reviji prikazanoj u Njujorku, njihova nova kolekcija predstavlja se pariskoj publici. McCollough i Hernandez čvrsto stoje iza svoje estetike, pa nova kolekcija nije pretrpela estetske intervencije kako bi se prilagodila Francuskoj.

 Nedelja visoke mode

CHRISTIAN DIOR

 Nedelja visoke mode

Visoka moda u izvođenju Christiana Diora za jesen 2017. propraćena je kontrastnim teksturama vune, kože i laganog tila i svile. Taj kontrast nastavlja se i na krojeve, pa su tzv. muški krojevi kaputa, sakoa sa dodatkom šešira spojeni sa haljinama ženstvene, lepršave siluete. Naš favorit su naočare za koje ne sumnjamo da će biti must have svih trendseterki. No, sačekajmo nove street style izveštaje.

 Nedelja visoke mode

SCHIAPARELLI

 Nedelja visoke mode

Nova kolekcija modne kuće Shiaparelli za jesen predlaže miks arta, retro elemenata i razigranog kolorita u klasičnom kroju. Uz nekoliko nežnih haljina koje na kraju možete prebaciti na potencijani bridal momenat uz temu : transparentno!

 Nedelja visoke mode

ATELIER VERSACE

 Nedelja visoke mode

Uz 20 novih modela prikazanih kroz lookbook Atelier Versace je ispratio ovu nedelju visoke mode i to tako što je sažeo nekoliko pređašnjih kolekcija i predstavio unapređenu esenciju. Bogat brokat, poigravanje materijalima i formama, asimetrija, metalik – zlato, srebro, bronza i, naravno, šljokice.

 Nedelja visoke mode

RONALD VAN DER KEMP

 Nedelja visoke mode

Intenzivan kolorit, dramatično poigravanje stajlingom koji su pratile scenska šminka, frizura i aksesoar karakterišu novu kolekciju Ronalda van der Kempa, a njegov komentar je: „Individualizam.“ Kako je na Instagramu svaka žena individua za sebe, on je želeo to da prikaže kroz svoje modele, pa od prvog do poslednjeg izlaska modela svaki stajling priča priču za sebe.

 Nedelja visoke mode

IRIS VAN HERPEN

 Nedelja visoke mode

Futuristička kroz forme i inovativne materijale, predstavljena je nova kolekcija uz već prepoznatljivu estetiku holandske dizajnerke. Skulpturalne forme došle su do izražaja uz jednostavan monohromatski kolorit.

 Nedelja visoke mode

Stay tuned for more!