22.12.2019.

Koliko nas zaista definiše astrologija

Aleksa Odabašić
Pinterest, Instagram

Okej, znamo da ne verujete astrolozima, da ne znate šta ste u podznaku i da nikada niste pročitali horoskopsku prognozu u novinama. Ovo i nije priča o tome. A da li vas zanima šta je to sudbinska a šta karmička veza? Ili – da li svaka natalna karta pokazuje tačno vreme smrti?

astrologija

Astrologija, jedna od najstarijih društvenih disciplina, vekovima budi različite reakcije kod ljudi. Ona nas intrigira, zabavlja i zbunjuje u isto vreme. Drevna veština koja će uvek imati svoje sledbenike, ali ne i naučne dokaze. Koliko smo zaista obeleženi zvezdama?

Da u 9. veku nije bilo arapskih astrologa iz Bagdada, veruje se da Kristofer Kolumbo nikada ne bi otkrio Ameriku. Bio je usmeravan arapskom astrologijom, uz praktičnu pomoć trojice kontinentalnih astrologa.  Tokom proteklih pet hiljada godina na zvezde se gledalo kao na božanske sile koje oblikuju tok i sudbinu života. Nekada davno astrologija se svrstavala u elitne nauke kojima su se bavili samo prosvećeni i povlašćeni. Ipak, sa devastacijom kulture i TV propagande, devedesetih godina prošlog veka astrologija je dovedena na marginu društva.

astrologija

Zbog čega smo odabrali baš te roditelje, tu zemlju, taj grad i vreme rođenja; koja je naša životna svrha, šta su naše predispozicije i talenti koje što pre možemo iskoristiti kako bismo ovaj život proživeli na najbolji način… Može li astolog da odgovori na sva ta pitanja?

Bez obzira na okolnosti koje su je zadesile, ova „božanska nauka“ još uvek pronalazi puteve do ljudskih duša.

Astrologija nije divinacijska metoda za proricanje sudbine, već jezik koji se uči, tvrde njeni sledbenici. Ona očitava trenutnu energetsku situaciju i najveću verovatnoću budućih događaja. Iz tog razloga, astrolog vam ne može stopostotno tvrditi ishod određene situacije, već vas svojim savetima može usmeriti na radnje koje u datom trenutku ukazuju na najbolje rešenje. Za sve informacije koje želite da saznate potrebno je da se naoružate samo jednim – a to je strpljenje. Od znanja vam treba samo datum i vreme vašeg rođenja. Ostalo prepustite stručnjaku.

Goran Marjanović: Tesla je imao direktan kontakt sa kosmičkim znanjem

Natalna karta predstavlja sliku našeg života u trenutku rođenja. Prema astrološkim činjenicama, pre čina rođenja duša bira mesto i vreme u kojem će se roditi, kao i osobe koje će biti njeni roditelji. Od toga kako ćemo provesti prvih osamdeset i četiri dana našeg života kao bebe zavise osamdeset i četiri godine našeg života na ovoj planeti. To se naziva sekundarnim progresijama. Natalna karta opisuje ceo naš život koji je desetodimenzionalan (jer postoji deset planeta u natalnoj karti) i koji će se do tančina realizovati pod uslovom da „ne mrdnemo prstom“. Ako ovaj život proživimo ne radeći na svom psihološkom i duhovnom planu, iskoristićemo tek 20‒30 odsto dobrih potencijala (konjukcija, sekstila i trigona) i 50‒60 odsto loših (kvadrata, opozicija i loših konjukcija). Potencijali proizilaze iz uloge planeta u kosmosu, a koje kroz elektromagnetno polje šalju energiju koja nas tera na akciju. Cilj pojedinca je da tu energiju pretvori u svoje saveznike i iskoristi je na pravi način, kako bi ostatak života proživeo s radošću i lakoćom.

astrologija

Osloniti se na astologiju ili pak na intuiciju, pitanje je sad

Tu dolazimo do ključnih pitanja: zbog čega smo odabrali baš te roditelje, tu zemlju, taj grad i vreme rođenja; koja je naša životna svrha, šta su naše predispozicije i talenti koje što pre možemo iskoristiti kako bismo ovaj život proživeli na najbolji način. Odgovori na ta pitanja nalaze se u natalnoj karti, na severnom Mesečevom čvoru.

Pored toga, dvanaest kuća u natalnoj karti govori o svim aspektima čovekovog života, pa tako četvrta kuća predstavlja porodične odnose, peta ljubav, deseta karijeru, posao i uspehe, a svaka planeta celinu upotpunjuje svojim značenjima. U zavisnosti od odnosa između planeta (konjukcija), Mars nam govori o našoj ljutnji, mržnji i strahu za osnovnim preživljavanjem, Neptun o drogi, alkoholu i svim vrstama zavisnosti, Pluton o moći regeneracije i transformacije  i slično.

astrologija

Svaki astrolog u natalnoj karti može videti i datum smrti svakog pojedinca (uključujući i potencijalne datume smrti, kada postoji velika verovatnoća da „skliznemo u smrt“), ali svom klijentu  iz etičkih razloga to ne bi trebalo da saopšti. Milja Vujanović Regulus, najpoznatiji astrolog i hiromant, žena koja je astrologiju donela na prostore bivše Jugoslavije, izjavila je u jednom od svojih TV gostovanja, prilikom diskusije na mnoge životne teme: „A šta vi mislite – kako se ja osećam kada znam datum svoje smrti?“

Nakon svega, potreban je odgovor na pitanje: da li možemo da iskočimo iz svoje natalne karte.

Odgovor je: „Da, jer čovek snagom slobodne volje može promeniti gotovo sve okolnosti“, ali treba imati na umu jednu stvar – ako ne hodamo putem svoje životne svrhe, trebaće nam mnogo više truda, rada, energije i odricanja da bismo postigli ono što želimo, a što nam po rođenju nije predodređeno.

KVANTNA MEDICINA: Osluškivanje elektromagnetnih talasa tela, duha i duše

Ista je situacija i sa ljubavnim odnosima – prema postulatima karmičke astrologije, postoje sudbinske i karmičke veze. Karmičke su one u koje ulazimo kako bismo naučili životnu lekciju/lekcije, a sudbinska je ona koja nam je predodređena za ceo život. Neki ljudi iz očaja ili neznanja ulaze u bračni odnos sa svojim karmičkim partnerima, a onda se do kraja života žale na donete odluke, bez tendencije da ih zauvek promene.

Nekada davno astrologija se svrstavala u elitne nauke kojima su se bavili samo prosvećeni i povlašćeni. Ipak, sa devastacijom kulture i TV propagande, devedesetih godina prošlog veka astrologija je dovedena na marginu društva

Kada se u horoskopu pojedinca nalazi Venera koja je u trigonu sa Jupiterom ili Neptunom, ili Venera koja je u konjukciji sa Jupiterom ili sa Neptunom, reč je o sudbinskoj vezi.

astrologija

Astrologija nudi širok opseg informacija do najpreciznijih detalja, a pitanje naše slobodne volje jeste da li ćemo otići na konsultaciju sa stručnjakom i osloniti se na moć planeta, ili ćemo nastaviti da živimo isključivo u skladu sa sopstvenom intuicijom.

I pored svega, mnogi se još uvek pitaju: da li smo zaista deo ovog svemirskog, nebeskog kompjutera.

Fenomen New Age i njegov višestruki uticaj na radoznale pojedince