21.03.2019.

Završen konkurs Zaštita za sve, osnovci osvojili vredne nagrade i važna znanja

42 magazin
Promo

Dvadeset škola osvojilo UV indikatore, pet odeljenja izlet, a jedno odeljenje očekuje opremanje učionice. A najvažnije, naučili su kako da se odgovorno ponašaju na suncu i da se od njega zaštite

Među stotinama radova učitelja i đaka osnovnih škola iz cele Srbije pristiglih na konkurs Zaštita za sve, izabrani su najbolji koji školama, učiteljima i đacima donose vredne nagrade.

Zaštita za sve

Cilj kampanje Zaštita za sve je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. U tom duhu glavna nagrada konkursa je dvadeset UV indikatora, specijalnih merača intenziteta sunčevog zračenja. UV indikatore, koji će biti postavljeni na vidno mesto na ulazu škola, osvojile su osnovne škole: Aca Aleksić iz Aleksandrovca, Branko Radičević iz Beograda (Zemun), Đura Daničić iz Beograda (Voždovac), Miroslav Antić iz Futoga, Milinko Kušić iz Ivanjice, Milan Mijalković iz Jagodine, Žarko Zrenjanin iz Kačareva, Vuk Karadžić iz Kikinde, Dimitrije Todorović Kaplar iz Knjaževca, Miloje Zakić iz Kuršumlije, Dr Boško Vrebalov iz Melenaca, Vuk Karadžić iz Negotina, Ivo Andrić iz Niša, Rifat Burdžović Tršo iz Novog Pazara, Maršal Tito iz Padine, Laza K. Lazarević iz Šapca, Dr Jovan Cvijić iz Smedereva, Simeon Aranicki iz Stare Pazove, Jovan Sterija Popović iz Vršca i Dr Jovan Cvijić iz Zrenjanina.

Cilj kampanje Zaštita za sve je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca

Kao najbolji izabran je rad Osnovne škole Žarko Zrenjanin iz Kačareva, sa učiteljicom Natašom Gligić na čelu. Ovaj rad će nadalje biti korišćen u kampanji Zaštita za sve.

Konkursna komisija, sastavljena od predstavnika Eucerin Srbija, Fonda B92 i marketinške agencije FCB Afirma, uz stručnu podršku edukatora kampanje Zaštita za sve, izabrala je i pet najboljih radova učitelja koji će biti nagrađeni jednodnevnim izletom za svoje odeljenje.

Na tom izletu biće organizovano takmičenje koje će, dodatno, najboljem odeljenju doneti nagradu za opremanje učionice.

Konkurs Zaštita za sve sproveden je u okviru istoimene kampanje, koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Rok za predaju konkursnog materijala istekao je 8. marta 2019. godine. Na konkursu su učestvovali učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola iz cele Srbije, koji su prošli online edukaciju i time stekli sertifikat o stručnom usavršavanju. Konkursni zadatak za učitelje podrazumevao je da na osnovu znanja, materijala za rad sа đacima i formulara koje dobiju kroz online edukaciju, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima, kao i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu Dva lica sunca.

Detaljne informacije o konkursu i lista izabranih škola, odeljenja i učitelja dostupne su na sajtu www.zastitazasve.rs.