02.12.2017.

VIKEND-RECEPT: Jesen na kašiku

42 magazin
Unsplash

Sezona bundeva je tu da je maksimalno iskoristimo, zato varjaču u ruke i mislićete da ste profi-kuvar nakon 30 minuta

Ako ste savladali kako se priprema pečena bundeva, vreme je da pređemo na sledeći korak – kuvamo potaž od ove namirnice da dodamo malo boje na trpezu, a ukus je dodatni benefit. Ovo jelo je ekstremno jednostavno za spremanje, a to što je zdravo vam takođe ide u korist. Mi predlažemo verziju bez ulja, ali ako želite puniji ukus, dodajte maslac ili ulje. A da – ne zaboravite i krutone koje možete sami napraviti ili kupiti gotove.

bundeva

Sastojci
‒ 400 g bundeve
‒ 3 šargarepe
‒ 2 krompira
‒1 glavica crnog luka
‒ nekoliko semenki bundeve
‒ 100 g rikote
‒ so
‒ biber

Priprema
1. Bundevu, šargarepu, krompir i luk iseckajte na sitnije komade i stavite u šerpu sa litrom vode da se kuva oko 20 minuta.
2. Prospite polovinu vode iz šerpe, a zatim štapnim mikserom ispasirajte povrće i preostalu vodu dok ne dobijete jedinstvenu smesu odgovarajuće gustine.
3. Kuvajte još minut-dva.
4. Dodajte so i biber, dobro promešajte i sipajte u činije ili duboke tanjire.
5. Pospite potaž semenkama bundeve i komadićima rikote kao na predlogu za serviranje.

Prijatno!