04.05.2018.

VIKEND-RECEPT: Domaći rumenko

42 magazin
Pinterest

Lista gastro-obaveza u maju koje ne smete propustiti: probati jagode i probati sladoled! Ovim prostim receptom štiklirate oba

rumenko

Ako vam ledeni sladoled budi lepe uspomene, ne morate da čekate 42 stepena da biste ga probali, a ne morate ni do prodavnice. Sladoledžijnica kod kuće je zdravija i zabavnija opcija. A treba vam minimalan broj sastojaka i svega pet minuta vremena (ne računamo vreme zamrzavanja)!

Sastojci
‒ 500 g jagoda
‒ 80 g šećera
‒ 3 dl vode
‒ 1 kašika ekstrakta od vanile (može i vanilin šećer)

Priprema 
1. Operite jagode i rešite se peteljki.
2. Stavite sve sastojke u blender ili sjedinite mikserom ako nemate pomenuti uređaj.
3. Stavite smesu u kalupe, pa u zamrzivač. Ne zaboravite da pozicionirate štapiće posred smese u svakom kalupu!