24.11.2018.

Razotkrivanje beauty trendova: Da li vam ZAISTA treba roler od žada?

Isidora Nedić
Pinterest

Za mali valjak, izrađen najčešće od žada (a može biti i od ametista, rozenkvarca, lapis lazulija…) influenseri kažu da je apsolutno neophodan u beauty rutini. A mi smo se zapitali – ZAŠTO?!

Šta je roler od žada?

Evo ga:
roler od žada, beauty trend

Na slici vidite i roze od rozenkvarca, a ima i ljubičasti od ametista. Navodno, jako je važno da pri izboru rolera obratite pažnju da li je napravljen od pravog kristala ili običnog stakla. Međutim, mi smo došli do zaključka da, osim za vas opsednute kristalima (jer verovatno znate koji kristali odgovaraju horoskopskim znacima ili koji se kristal primenjuje u kristaloterapiji, pa možda tako birate i vaš roler), ovaj podatak nije naročito važan za beauty rutinu.

U suštini to je NEKI kristal oblikovan u valjak, prikačen na ručkicu i – treba ga rolati po licu, kako bi se, navodno, krema koju ste prethodno stavili bolje i ravnomernije upila. Ujedno, ovim masirate lice, peglate bore i smanjujete pore. Rolajte gore, dole, ka spoljašnjim delovima lica, ka unutrašnjim… kažu nam influenseri koji su probali i razni beauty stručnjaci koji ga, pretpostavljamo, prodaju.

Kod nas postoji nekoliko distributera preko kojih možete nabaviti roler, a uvek je tu i AliExpress.

Ali zašto?

Zato! Nega kože je IN ovih dana, a beauty rutina postaje sve veća i bogatija. Svakog dana nam predlažu nove gedžete koji će pomoći da izgledamo mlađe, blistavije i lepše. Roler je jedan od njih. Nekima prija način na koji on masira, neki veruju da će redovnom upotrebom podići i ojačati mišiće lica. Neki misle da će se upotrebom rolera osloboditi nadutosti, pogotovo u predelu ispod očiju. I možda hoće. A možda i ne.

Ne postoji nijedan zvanični podatak koji govori da roler zaista „radi posao“. Ali lepo izgleda na vašem vanity stočiću i – svakako ne škodi.

Da li vam je potreban?

Apsolutno ne. Ne treba vam ništa. Malo sunca na koži i vetar u kosi dovoljni su kako biste se osećali lepo. Ukoliko imate suvo lice – nabavite bogatu kremu za hidriranje. Ako imate problematičnu kožu – s vremena na vreme stavite niacinamid. Poneka poseta dermatologu ili kozmetičaru nije naodmet. I to je to.

Ali, vi već imate roler?

To je skroz okej. Masirajte lice dok zurite u kompjuter, svakako vam neće odmoći, možda će vas i opustiti.

Da li zaista pomaže bržem upijanju krema koje koristimo?

Ne. Nikakvi procesi se neće ubrzati masiranjem lica malim kamenom. Ono što roler zaista može da uradi jeste da ukloni nadutost. Stavite ga u frižider na dvadesetak minuta da se ohladi, a zatim tako hladnim kamenom masirajte lice. Ovaj metod odličan je i za after party mamurluk. Opustiće vas i sasvim sigurno smanjiti otoke.

Da li isti efekat dobijemo kada kašiku ohladimo u frižideru, a zatim je stavimo na otečeno lice?

Da – 100%!

Zaključak:

Roler za lice je zaista lep, mali i donekle praktičan gedžet. Može smanjiti otečenost, ali ništa dalje od toga.

Da li vam je neophodan? Samo ukoliko nemate kašike u domu.

roler od žada, beauty trend