27.03.2018.

Novi minimalizam

42 magazin
Promo

Proleće-leto 2018. biće u znaku modernizovane klasike

hugo boss

Već godinama modna kuća Hugo Boss postavlja nove standarde za bezvremene komade, a to potvrđuje i nova, proleće-leto 2018. kolekcija. Nije nimalo lak zadatak ostati dosledan klasičnim modelima u vreme brze smene trendova, ali baš zato su mantil, odelo koje je već postalo sinonim za Boss, bela košulja, haljina, salonke ili biznis-tašna od kože, komadi koje biraju žene prefinjenog stila.

hugo boss

Da je jednostavnost najteže postići, zna svako ko je ikada probao nešto da napravi bilo da je reč o odeći, komadu nameštaja ili arhitektonskom zdanju. A baš ove tri stavke poslužile su kao polazna tačka i inspiracija za stvaranje krojeva prolećne kolekcije. Svakom komadu odeće pristupalo se kao projektnom zadatku, pa se detalji ti koji dodatno skreću pažnju.

hugo boss

Kolekcija je izrađena od pažljivo odabranih materijala od kojih se ističu svila i pamuk, dok je savršeno glatka koža poslužila kao izbor kada je aksesoar u pitanju. Svedene linije, dekonstrukcija klasičnih krojeva i stvaranje nove klasike kao da su bili dizajnerski zadatak koji je po rezultatu vidimo – uspešno rešen, a o tome svedoče i fotografije iz kampanje.

hugo boss

U ulozi modela našli se Grace Elizabeth i Benjamin Eiden, a fotografije potpisuje Glen Luchford koji je uspeo da prenese atmosferu i ideju nove kolekcije. Neutralni tonovi kojima je obojena kolekcija nalaze se i na fotografijama, ali je kontrastnim odabirom toplih i hladnih boja i svetlih i tamnih nijansi istakao najbolje na modelima.

hugo boss

Grčka i Milos poslužili su kao lokacija, a arhitektonski pristup koji se provlači kroz krojeve prisutan je i na fotografijama, pa je linijska igra sunčeve svetlosti, senki i betonskog zdanja vešto odabran fotografski detalj.

hugo boss

Ovo spominjemo baš zato što na taj način razmišljaju svi oni koji stvaraju Hugo Boss kolekciju – brinu o svakom detalju i zato je rezultat odeća koja se ne vezuje ni za vreme, ni za mesto, samo za prepoznatljiv Boss stil!

hugo boss