13.08.2017.

Noć muzike – kulturni spektakl pod zvezdanim nebom

42magazin
Promo

Najveći kulturni događaj godine Noć muzike powered by Plazma na stadionu Tašmajdan ugostiće Simfonijski orkestar RTS-a, Hor RTS-a i Hor Kolibri i time pružiti priliku svim posetiocima da potpuno besplatno uživaju u magičnom koncertu pod zvezdanim nebom

Atmosfera s prve noći muzike, prošle godine

Atmosfera na prvoj Noći muzike, prošle godine

Druga po redu Noć muzike zakazana je za 1. septembar u 20.30 časova na stadionu Tašmajdan, čime će se na spektakularan način obeležiti kraj leta u Beogradu.

„Muzikom vodimo publiku na putovanje oko sveta sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS-a pod vođstvom maestra Bojana Suđića. Evropu, Ameriku, Bliski i Daleki istok spojićemo virtuoznim notama, uz specijalne goste, od kojih zasada otkrivamo samo – Hor Kolibri RTS-a. Na proputovanju prolazimo kroz više od 20 zemalja, igraćemo kan-kan, sirtaki, čućemo marijače, grejaće nas sunce Italije… i svakako, naša, srpska muzika“, istakla je Monika Lašanc ispred Muzičke produkcije RTS-a.

atmosfera-sa-prve-noci-muzike-2016

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, jednog od glavnih partnera manifestacije, izjavio je: „Velika mi je čast i zadovoljstvo što drugu godinu zaredom realizujemo Noć muzike u našem glavnom gradu. Prošle godine desilo se jedno magično veče, a ove godine magija se nastavlja. Svi zajedno ćemo se truditi da imamo što više ovakvih projekata jer želimo zajedno da vratimo Beograd na mesto koje mu pripada, a to je kulturna prestonica jugoistočne Evrope.“

Predstavnik organizatora Milan Tavčar istakao je zahvalnost svim partnerima i saradnicima koji će pomoći da Noć muzike, kao prvi i najveći tradicionalni koncert klasične muzike na otvorenom u Beogradu i Srbiji, doživi i svoje drugo izdanje. „Zajedno sa preko 15.000 posetilaca, koliko očekujemo na Tašmajdanu, želimo da pošaljemo poruku da Beograd zaslužuje ovakvu manifestaciju i u narednim godinama”, zaključio je Tavčar.

Muzikom vodimo publiku na putovanje oko sveta sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS-a pod vođstvom maestra Bojana Suđića

Organizatori najvećeg kulturnog događaja pod otvorenim nebom ispunili su svoje obećanje i učinili da Noć muzike postane tradicionalna manifestacija i još jedan od simbola leta u Beogradu. Oni posebno ističu da je ulaz na koncert, kao i prošle godine, besplatan i neće biti podele karata, te apeluju da građani, zbog velikog interesovanja, dođu ranije na stadion kako bi na vreme zauzeli mesta.

Omiljeni brend Plazma, koji ove godine obeležava svoj 50. rođendan, glavni je pokrovitelj manifestacije koja je još jednom pozicionirala Beograd rame uz rame sa mnogim svetskim metropolama poput Beča, Londona, Berlina i Njujorka. Podrškom Noći muzike, Plazma promoviše kulturu, kao i najlepše melodije uz koje smo odrastali.

Osim uz glavnog pokrovitelja brenda Plazma, ovogodišnja Noć muzike realizuje se i uz podršku Grada Beograda i Sportsko-rekreativnog centra Tašmajdan.