09.05.2018.

Modne strane Guinnessove knjige rekorda

42 magazin
Pinterest, Profimedia

Obaranje svetskih rekorda na modnom polju nije nimalo lako! Potrebno je da ste neverovatno uspešan supermodel, ili megatalenat za dizajn, ili da imate neki milion viška na bankovnom računu

Najviše naslovnih strana britanskog magazina Vogue

Guinnessova knjiga rekorda

Supermodel Christy Turlington pojavila se na naslovnici britanske modne biblije čak 21 put! Time je oborila rekord kao lice koje se najviše puta našlo na naslovnoj strani britanskog Voguea. Sve je počelo od kada se prvi put pojavila na naslovnici julskog izdanja tog magazina davne 1986. godine. Ovaj rekord nimalo ne iznenađuje, budući da je supermodel devedesetih i danas jedna od najtraženijih žena modne industrije, a njeno lice (i telo) i ove godine krasi naslovne strane modnih magazina širom sveta.

Najmlađi dizajner visoke mode

Guinnessova knjiga rekorda

Ovo smo možda i mogli da pogađamo, naročito ako ste gledali dokumentarni film o njegovom životu, a reč je o Yvesu Saint Laurentu, koji je sa samo 17 godina počeo da radi na mestu asistenta tada, a i sada čuvenog Christiana Diora. Ubrzo se našao na čelu ove mode kuće, kada je 1957. gospodin Dior preminuo. No, nekoliko godina kasnije, 1962, otvara svoju modnu kuću i tada nastaje brend YSL, današnji Saint Laurent.

Najviše puta promenjen kostim u jednoj filmskoj ulozi

Guinnessova knjiga rekorda

U avgustu 1958. kraljica popa Madonna oborila je ovaj rekord kao glumica u filmu Evita. Ako govorimo u brojkama, to bi bilo tačno 39 promenjenih šešira, 45 pari cipela, 56 pari minđuša i 42 frizure kojima se transformisala kroz lik Evite Peron, prve dame Argentine.

Najskuplji džins na svetu prodat na online aukciji

Guinnessova knjiga rekorda

Originalni par farmerki Levis Strauss & Co.model 501 star čak 115 godina prodat je anonimnom kolekcionaru iz Japana po ceni od neverovatnih 60.000 dolara! Ova prodaja odvila se na sajtu eBay 15. juna 2005. godine.

Najskuplji sat na svetu

Guinnessova knjiga rekorda

Najskuplji sat na svetu koji je svima dostupan ukoliko imaju nešto deblji novčanik jeste švajcarski model Super Ice Cube marke Chopard. Ukoliko želite da postanete vlasnik ovog luksuza u obliku uređaja za pokazivanje vremena, potrebno je da izdvojite tačno jedan milion i 130.620 dolara. Sat ovoliko košta jer je u potpunosti izrađen od najređih dijamanata.

Najveća kolekcija Converse patika

Guinnessova knjiga rekordaDa nisu samo žene rekorderi po obući, dokazuje i Joshua Mueller iz Amerike koji je oborio ovaj svetski rekord zahvaljujući svojoj kolekciji od 403 različita para Conversepatike. Prvi par kupio je 1991. godine.