22.01.2019.

Maison et Objet 2019: Pet naj dizajnera pariskog sajma unutrašnje dekoracije

42 magazin
Pinterest

Početak godine je dobar period da razmišljate i o promenama u vašem životnom prostoru, a dozu inspiracije potražite na – Maison et Objet 2019. od 18 do 22. januara

Maison et Objet je veliki francuski sajam dizajna enterijera, održava se dva puta godišnje (januar i septembar) u izložbenom centru Paris Villepinte u Parizu, a slovi za jedan od tri najvažnija evropska događaja kada je reč o unutrašnjoj dekoraciji.
Na Maison et Objet 2019. (18‒22. januar) okupio je najznačajnija imena svetskog dizajna enterijera i upotrebnih predmeta za kuću, te predstavlja dizajnerske inovacije i nove mlade nade.
Mi ćemo vas samo zagolicati i predstaviti pet dizajnera enterijera i brendova čija dela morate videti ako već niste te sreće da se ovih dana nađete u Gradu svetlosti.

Nadamo se da ćete dobiti bar malu dozu inspiracije.


Tom Dixon  

Maison et Objet 2019

Jedan od mentora ovogodišnjeg programa Rising Talent Tom Dixon na Maison et Objet 2019 ima poseban štand na kom su izloženi njegovi najbolji proizvodi. Dela ovog poznatog britanskog dizajnera već se nalaze u važnim svetskim muzejima, a budući da je posvećen inovacijama i misiji oživljavanja britanske industrije nameštaja, njegov brend inspirisan je jedinstvenim UK nasleđem i proizvodi izvanredne predmete za svakodnevnu upotrebu.

Sebastian Herkner

Maison et Objet 2019

Dizajner godine Maison et Objet 2019 je nemački dizajner Sebastian Herkner! Otkako je 2006. osnovao svoj prvi studio u predgrađu Frankfurta, Herkner se neumorno fokusira na dizajn koji spaja tradiciju i kreativnost, nove tehnologije i starinsko umeće izrade, tj. zanate – što je pristup koji je usvojio mnogo pre nego što je čitav svet dizajna počeo da surfuje na tom talasu. Njegova bezuslovna ljubav prema tradicionalnom zanatu iznedrila je njegov prvi sto orijentalnog dizajna Bell, čija se ploča od čelika i mesinga ugnezdila na podlogu od stakla ručno duvanu u stogodišnjoj bavarskoj fabrici stakla.

Maison et Objet 2019

Zaha Hadid Design

Maison et Objet 2019

Stil pokojne Zahe Hadid živi pod okriljem brenda Zaha Hadid Design! Inspirisan arhitekturom, Zaha Hadid Design jeste studio za savremeni dizajn koji je 2006. osnovala Zaha Hadid – on istražuje zakonitosti prostora i primenu materijala, iskustva i inovacija, te daje odgovor na komercijalne zahteve proizvodeći kućni pribor i razne poklone.

Maison et Objet 2019

Marco Costa/ Boca do Lobo

Maison et Objet 2019

Poznati luksuzni brend Boca do Lobo vraća se u Pariz na Maison Et Objet 2019. kako bi emitovao nov izraz najelegantnijeg i najsnažnijeg domaćeg dizajna. Okružen haute zanatstvom i umetnošću, Boca do Lobo predstavlja snažnu izložbu sa novim zapanjujućim komadima. Glavni dizajner brenda zove se Marco Costa.

Maison et Objet 2019

Rosita Missoni/ Missoni Home

Maison et Objet 2019

Dodir Italije u Parizu donosi talase savremenog, šarenog i vrhunskog nameštaja vrhunskog italijanskog brenda koji uvek pokušava da bar za koplje podigne dizajn i stil! A ovo bi mogla biti najbolja opcija za moderan projekat renoviranja ili baš za onaj šareni, veseli stil koji možda tražite.