03.07.2018.

Narodnom muzeju više od pet miliona dinara od građana Srbije

42 magazin, Promo
Maja Radivojević, Promo

Tokom četiri i po meseca kampanje Otvorimo zajedno Narodni muzej građani su kupovinom limenki sa slikama naših najvećih majstora doprineli otvaranju institucije koje čuva bogatu riznicu nacionalnog umetničkog blaga i svetske kulturne baštine

Zaječarsko pivo

U želji da pomognu otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu građani Srbije prikupili su 5.673.244 dinara kroz veliku nacionalnu kampanju Zaječarskog pivaOtvorimo zajedno Narodni muzej. Prikupljenim novcem Narodni muzej kupiće neophodni mobilijar za Veliku galeriju, u kojoj će biti organizovane tematske izložbe.

Heineken Zaječarsko pivo

Donaciju koju su građani obezbedili izdvajanjem jednog dinara od svake prodate specijalno dizajnirane limenke Zaječarskog piva, direktor kompanije Heineken Srbija Viktor Gilhofer uručio je direktorki Narodnog muzeja Bojani Borić Brešković.

„Nasleđe i tradicija predstavljaju zajedničke ključne vrednosti koje dele Zaječarsko pivo i Narodni muzej. Ovom kampanjom želeli smo da, zajedno sa svojim potrošačima, pomognemo i podržimo obnovu i otvaranje Muzeja, a građani su velikodušno podržali našu inicijativu. Verujem da će svi posetioci uživati u remek-delima domaćih i stranih umetnika“, izjavio je Gilhofer.

Heineken Zaječarsko pivo

Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković zahvalila je Gilhoferu na uspešno sprovedenoj akciji, kao i građanima koji su svojim učešćem u kampanji pružili podršku otvaranju Narodnog muzeja.

„Od kada su vrata Narodnog muzeja ponovo otvorena, građanima je data mogućnost da konačno ponovo uživaju u postavci ove kuće, čije su otvaranje velikodušno pomogli kroz ovu akciju. Mi smo zahvalni i srećni na podršci što smo stekli partnera s kojim ćemo nastaviti da negujemo saradnju kroz promociju nasleđa i tradicije“, rekla je Borić Brešković.

Heineken Zaječarsko pivo

Kampanja Otvorimo zajedno Narodni muzej počela je u februaru i završena je 15. juna. Tokom četiri i po meseca kampanje, građani su kupovinom limenki sa slikama Paje Jovanovića, Save Šumanovića, Dimitrija Avramovića i Nadežde Petrović doprineli otvaranju institucije koje čuva bogatu riznicu nacionalnog umetničkog blaga i svetske kulturne baštine.