26.11.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 26. novembra do 2. decembra

42 magazin
Promo

Šta god da volite, poslednja nedelja novembra i ulazak u decembar za vas mogu biti fina pretpraznična uvertira, u stvari – svaki događaj sa ovog spiska je mali praznik, zar ne?!

gradski djir

Iiiiiiii – koji će nas događaj spojiti ove sedmice?

 

Koncert Volim osamdesete u Sava centru – 26. novembar

gradski djir

Koncert Volim osamdesete u Sava centru od 20 časova je svojevrsni muzički vremeplov kroz osamdesete godine, na kome će nastupiti najveća imena pop i rok scene, kao i novog talasa sa ex Yu prostora. Na koncertu će nastupiti: Slađana Milošević, Bebi Dol, Marina Perazić, grupa Zana, Aerodrom, Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, Davorin Bogović iz Prlјavog kazališta, Kiki Lesendrić, Viktorija, Tanja Jovićević, Boris Režak, Knez, Saša Vasić i mnogi drugi.

Izložba Rat i humor 1914‒1918 – od 26. novembra do 15. decembra

gradski djir

U vreme obeležavanja stogodišnjice od primirja u Prvom svetskom ratu, ova izložba je posvećena načinu na koji je humor u kombinaciji sa ratom korišćen u medijima, oglašavanju i propagandi, a radi postizanja određenih ciljeva.
Izložba se sastoji iz više celina, omogućava posetiocima bogato iskustvo, a ulaz je besplatan.
Više informacija na linku.

Because We Can! u Tap Roomu – 27. novembar

gradski djir

U Tap Roomu se u utorak dešava istorijski trenutak za Dogma pivaru – premijerno punjenje 0.5 l limenki Hoptopoda počinje u 16 sati, otvoreno je za posmatranje i svi ste pozvani!
Više informacija na linku.

Šezdesete u Beogradu: Fića & Trst revolucija – od 27. novembar do 3. decembra

gradski djir

Izložba fotografija Šezdesete u Beogradu: Fića & Trst revolucija, u organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu Božidarac, održaće se u utorak 27. novembra od 19 časova. Fotografije koje smo prikupljali sa raznih strana prikazuju privredno-društveni i kulturni život Beograđana u šestoj dekadi 20. veka. Izložba će osim foto-dokumentima biti upotpunjena i autentičnim predmetima iz tog perioda, kao što su gramofonske ploče, komadi nameštaja, plakati i drugi artefakti toga doba.

Beogradski market na Dorćolu – 28. novembar

gradski djir

Lansiranju jednog sasvim drugačijeg gradskog koncepta, u duhu autentične beogradske energije i zabave. Na 1.000 m2 multifunkcionalnog prostora, na Dorćolu, u Ulici Žorža Klemansoa 19, očekuju vas: prva urbana destilerija u ovom delu Evrope, restorani, kraft pivare, design shop, cvećara i koktel bar.
Više informacija na linku.

Luz Casal u Sava centru! – 29. novembar

gradski djir

Dom omladine Beograda uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda s posebnim zadovoljstvom predstavlja domaćoj publici jednu od najpriznatijih španskih umetnica – Luz Casal! Ova čuvena španska diva, koja je poseban fenomen na svetskoj muzičkoj sceni, nastupiće sa svojim bendom na velikom koncertu u Sava centru u četvrtak 29. novembra s početkom u 20.30 časova. Ulaznice su od 6. novembra u prodaji preko Eventim Serbia, po cenama od 1.200, 1.600, 2.200, 2.800 i 3.400 dinara.
Više informacija na linku.

12. Festival nauke: Zemlja budućnosti – 29. novembar

gradski djir

DosijeUmetnik: Radmila Vankoska – 29. novembar

gradski djir

Udruženje Kreativna fabrika, u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu radova umetnice Radmile Vankoske, pod nazivom Antropologija mikrokosmosa.
Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 29. novembar u 20 sati u Art-kafe galeriji Tuluz Lotrek koja se nalazi u Resavskoj ulici broj 24, a biće otvorena do 13. decembra.
Radmila Vankoska je dokumentarna/konceptualna fotografkinja i video-umetnica koja trenutno živi u Beogradu, gde završava svoje master studije iz digitalnih umetnosti pri Fakultetu za medije i komunikacije Singidunum.

Koncert Kralja Čačka u DOB-u – 30. novembar

Kralj Čačka vas poziva na koncert koji će se održati u petak 30. novembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda od 21 čas. Sviraće pesme sa novog albuma, ali i poneki stari hit i učiniti da bar na dva sata maštate u tehnikoloru.

Ulaznice su u prodaji na blagajni DOB-a i svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na www.eventim.rs, po ceni od 800 dinara, na dan koncerta cena će biti 1.000.

Kralj Čačka: Teško je biti opušten na margini

 

Književna fantastika: promocija 4. i 5. broja – 30. novembar

gradski djir

U petak 30. novembra od 19 časova u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40, Beograd) biće održana promocija četvrtog i petog broja časopisa Književna fantastika.
Oba broja su u atraktivnom formatu i grafičkoj opremi, a plod su saradnje sajta Art-Anima.com i  Kontrast izdavaštva.
Više informacija na linku.

100 godina Jugoslavije kroz pop kulturu u Parobrodu – 1. decembar

gradski djir

U Ustanovi kulture Parobrod 1. decembra od 17 časova održaće se panel koji će adresirati neke od ključnih tema poput strategija i modela predstavljanja naših umetnika u inostranstvu, iskustava promovisanja na svetskim izložbama i sajmovima, uticaja novih tehnologija na tržište umetninama, umrežavanje i promociju itd. Pokušaće da ukaže na neke predloge za bolju regulaciju i oživljavanje tržišta umetničkih dela u Srbiji u cilju profesionalizacije promocije i predstavljanja naših umetnika i umetnica u svetu.
Organizator je Srbija stvara.
Dodatne informacije i potvrda dolaska: info@serbiacreates.rs.

10 godina Kišobrana! – 1. decembar

gradski djir

Umetnički kolektiv Kišobran 1. decembra proslavlja deset godina aktivnog rada velikom Kišobran žurkom u klubu Drugstore s početkom u 22 sata. Zabava će se odvijati na pet bina na kojima će nastupiti 15 izvođača koje, osim nezaobilaznih Kišobran di-džejeva koji će vas provesti kroz najveće indie / alternative hitove, predvodi njujorški DJ i producent Baltra.
Kišobran žurke je za deset godina posetilo preko 55.000 ljudi, kolektiv je uradio preko 2.000 dešavanja, ugostio 172 benda, bukirao 152 DJ-a, moderirao preko 130 fotografa, obučio više od 40 VJ-eva i sarađivao sa 18 dizajnera i ilustratora.
Spisak izvođača za 1. decembar:
Big Room: Kišobran
Tech Room: Sergio Lounge, Vizelj, DJ Brka, Lonče, Miško Bilbija
Chambers: Stevie Whisper, Vitanov, Matej Rusmir, ANDRIA
Black Room: Baltra Baltra, HiddenBG, lelú
Ice Cream Booth: Disko Buvljak, kene beri
Ulaz na događaj je 500 dinara, a karte u pretprodaji možete potražiti u Zaokretu po simboličnoj ceni od 400 dinara.


Đorđe Balašević: Kalendar mog detinjstva – 2. decembar

12

Kalendar mog detinjstva je monodrama, recital, stand-up i koncert u isto vreme, tako da je ovaj program moguće smestiti samo u jedan žanr: Đole.  Zamišljen kao priča o događajima koji su obeležili detinjstvo autora uz klavirsku pratnju Aleksandra Dujina, Protinu kći, Ne volim januar, Finu laganu stvar i uvek neku novu pesmu. Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane. Više informacija o ceni karata možete pročitati na sajtu ovom.