12.11.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 12. do 18. novembra

42 magazin
Promo

Kažu meteorolozi da sledećeg vikenda stiže ona stara hladna i mokra novembarska jesen. Grehota bi bila ne iskoristiti ovo prelepo vreme za finu turneju po gradu

 gradski đir

Dakle, da li se gledamo i gde?

One stvari u Akademiji 28 – 12. novembar

gradski đir

Dr Agoljub vas očekuje 12. novembra u 20 časova!
Rezervišite svoje mesto na vreme na blagajni Akademije 28, na svim prodajnim mestima Eventima ili putem linka ovog.

Izložba kostima Narodnog pozorišta u Rajićeva Shopping Centru – od 12. do 18. novembra

gradski đir

Povodom proslave jubilarnih 150 godina Narodnog pozorišta u Beogradu, Rajićeva Shopping Centar vam nudi jedinstveno iskustvo – izložbu kostima iz popularne operete Johana Štrausa Slepi miš. Izložba će biti postavljena na drugom spratu šoping centra i trajaće od 10. do 18. novembra. Ovu do sada neviđenu postavku upotpuniće profesionalni šminker Narodnog pozorišta koji će tokom naredne dve subote (10. i 17. novembra) posetiocima pružiti priliku da i oni osete magiju pozorišne šminke.

9. Green Fest u Domu omladine – od 13. do 16. novembra

gradski đir

Ulaznice za program u Velikoj sali Doma omladine Beograda mogu se kupiti po ceni od 200 dinara za individualne i 150 dinara za grupne posete isključivo na blagajni Eventima u sklopu DOB-a (Dečanska 1). Ulaz na sve ostale sadržaje je besplatan.
Više informacija na ovom linku.

Etnološki filmovi u Manakovoj kući: #11/Život i smrt na reci Gang – 14. novembar

gradski đir

Gang, mitska reka u Indiji, koju hindusi nazivaju Majka Ganga, dugačka je oko 2.500 kilometara i protiče kroz dvadesetak velikih urbanih naselja. Sav otpad – ljudski, industrijski i poljoprivredni – sliva se u ovu reku, a usled klimatskih promena njen obim je sve manji. Uprkos tome, u vreme verskih praznika u Indiji na milione hodočasnika okuplja se na obalama Ganga da bi se očistili od greha i dostigli oslobođenje od samsare, začaranog ciklusa neprekidnog rađanja i umiranja. Reka Gang, kako ti ljudi veruju, u sebi krije ogromnu moć. Dođite da zajedno pogledamo film Život i smrt na reci Gang, koji je, uz brojne druge nagrade i priznanja, dobitnik i glavne nagrade Dragoslav Antonijević na 26. Međunarodnom festivalu etnološkog filma u Beogradu u oktobru.
Ulaz  se ne naplaćuje. Više informacija na linku.

Mocartova opera Don Đovani – 14. novembar

gradski đir

Prvi put na sceni Madlenianuma u ovoj sezoni – opera Don Đovani, jedan od najpoznatijih svetskih operskih naslova. Opera je rezultat saradnje Madlenianuma sa Narodnim pozorištem u Beogradu i to je bila prva koprodukcija naša dva jedina operska teatra u glavnom gradu.

Izložba Mate Đorđevića u Lazarevcu – od 15. do 30. novembra

gradski đir

U Modernoj galeriji u Lazarevcu u četvrtak 15. novembra biće otvorena izložba slika Nemanje Mate Đorđevića pod nazivom Antiseptik, koju možete da pogledate sve do 30. novembra.

No Sleep Festival 2018 – od 15. do 18. novembra

gradski đir

Koncert Macha Gharibian Trio: Ethno Jazz Francuska/Jermenija – 16. novembar

gradski đir

U klubu Soul SocietyStari Bitef beogradski klupski koncert održaće internacionalna zvezda jazz/fusion/folk muzike Macha Gharibian u pratnji svog trija. Magazin French News Liberation smatra album ove umetnice Mars jednim od najvećih muzičkih iznenađenja 2013.
Slušalačka recepcija pronalazi je kao umetnika originalnog stila, stvaraoca muzike sastavljene od orijentalnog jazza, neoklasike, sa izletima u polje pop-folk muzike. Macha, kao eterična pijanistkinja i moćna pevačica, muziku pretvara u intenzivne i čarobne komade umetnosti.
Rezervišite mesto na 063/377 420.

Vasil Hadžimanov, Bisera Veletanlić, Gabi Novak i Matija Dedić – 17. novembar

gradski đir

Dve generacije muzičara iz dve porodice na pozornici Kombank dvorane od 22.30 časova.
Ulaznice se prodaju na blagajni Kombank dvorane i prodajnim mestima Eventima.

IzLOŠba @Begevege Festival na Dorćol Platzu – 17. i 18. novembar

gradski đir

Treći put u Beogradu!
Bege Vege Festival na Dorćol Platzu otvara se izLOŠbom 17. novembra u 18 časova, a u isto vreme počinje i festivalska prodaja.

Rastko Obradović Quartet: The Northern Experience – 17. novembar

Nova snaga na evropskoj džez sceni Rastko Obradović predstavlja svoj norveški kvartet koji je osnovao 2017. tokom studija na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Oslu. U okviru mini-turneje u Srbiji ovaj sastav nastupiće 16. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, potom u 17. novembra u Beogradskoj filharmoniji i 20. novembra u KC Lab u Novom Sadu.
Više informacija na linku.

Rastko Obradović: Svetska premijera potpuno nove muzike na srpskoj mini-turneji

Hi-Files Show 2018 – 17. i 18. novembar

gradski đir

Ovogodišnji Hi-Files Show, sajam audio-video tehnike, biće održan tokom trećeg vikenda u novembru, u novobeogradskom hotelu Holiday Inn. Na 15. Hi-Files Showu posetioci će u salama i sobama na prvom i drugom spratu hotela imati priliku da vide i čuju aktuelnu ponudu Hi-Fi i audio-video uređaja, uz veliki broj premijera audio-video noviteta za domaće tržište. Hi-Files Show će biti otvoren za posetioce 17. i 18. novembra od 12 do 19 časova.

Biodanza svet prirode i plesa – 18. novembar

gradski đir

Centar novih perspektiva poziva vas na jedinstveni plesni jednodnevni seminar sa Natašom Kern iz Slovenije.
Mesto održavanja: Dobračina 30A/2.
Vreme održavanja: 18. novembra od 11 do 18 sati. Prijave i informacije:  info@noveperspektive.com ili 063/ 863 0547.
Više informacija na linku.