14.01.2019.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 14. do 20. januara

42 magazin
Promo

Kad je već prošlo 14 dana najdužeg meseca u godini?! Okej, vreme ne možete usporiti, ali već možete nastaviti da pravite mini gradske turneje i da popunjavate vaš kulturni kalendar

gradski djir

Vidimo se!!!

Otvaranje januarskih izložbi u Kulturnom centru Beograd – 14. januar

gradski djir

Nova sezona u galerijama #KCB. U Likovnoj galeriji na programu je ciklus Kritičari su izabrali, tradicionalna izložba koja se kao recepcija kritičara na savremenu likovnu i vizuelne umetnosti na našoj sceni kontinuirano organizuje od 1967.
Više informacija na linku.

Les miserables/ Jadnici u Madlenianumu – 14. januar

gradski djir

Nov život klasičnog romana Jadnici Viktora Igoa. Sve to moglo bi da se kaže uz mjuzikl Bublila i Šenberga Les Misérables koji se trenutno igra u 38 zemalja, a koji je do sada imao više od 39.000 repriza i koji je videlo neverovatnih 51.000.000 gledalaca. Ovo delo oborilo je sve rekorde, pa i sve one koje je postavio mjuzikl Mačke.
Karte se mogu kupiti u Operi i teatru Madlenianum.

Koncert studenata violine FMU u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije – 14. januar

gradski djir

Slobodan ulaz. Više informacija na linku.

50 godina izlagačkog programa u Novom Sadu, Mali likovni salon – 14. januar

gradski djir

Izložba je otvorena u Malom likovnom salonu 17. decembra 2018, a trajaće do 18. januara 2019.. Više informacija na linku.

Beogradski novogodišnji koncert u Sava centru – 14. januar

gradski djir

Uživajte u još jednoj novogodišnjoj muzičkoj čaroliji Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a u Sava centru od 20 časova. Karte u prodaji na blagajni Sava centra i Eventima.

Predstavljanje strip albuma Hajduci IK FORMA B u DK Studentski grad – 15. januar

gradski djir

Vrlo interesantno izdavačko štivo objavljeno u avgustu 2018. u formi grafičke novele. Priča o našim narodima i ljudima koji ne trpe nepravdu, bez obzira na to kom nacionalnom i verskom miljeu pripadaju. Strip u kome su sjedinjene sve epske pesme o legendarnom junaku i jednom od najpoznatijih Duvnjaka i hajduka hercegovačkog kraja – Mijatu Tomiću. Sve to pretočeno je u uzbudljivu akcionu avanturu. Ulaz je slobodan od 20 časova.

Vocal Night Džez odseka FMU-a u klubu Soul Society – 15. januar

gradski djir

Završni koncert studenata džez pevanja i hora Odseka za džez i popularnu muziku FMU-a.
Ulaz je slobodan, a rezervaciju mesta možete izvršiti putem telefona 063 377 420.
Više informacija na linku.

Rock Ko Fol – koncert u novosadskom klubu Šećer – 16. januar

gradski djir

Rock Ko Fol održaće spektakularni koncert u klubu Šećer od 20 časova.
Karte u prodaji u Šećeru and Soulu, Sutjeska 2, SPENS.
Cena karata je 600 dinara, a na ulazu na dan koncerta cena je 1.000 dinara.
Koncert počinje u 20 časova i traje do 23 sata. Sve informacije i rezervacije na broj: 069 44 77 212.

Lik i delo No. 8: Filip David u KROKODILovom centru – 16. januar

gradski djir

U sredu 16. januara od 19 sati u KROKODILovom centru na osmoj večeri pod nazivom Lik i delo, sa legendarnim autorom Filipom Davidom razgovaraće književni urednik i kritičar Vlada Arsenić. Više informacija na linku.

Monodrama Naši dani u pozorištu AKUD Branko Krsmanović – 16. januar

gradski djir

Radoslav Milenković, glumac i pozorišni reditelj iz Beograda, kompletan je autor monodrame koja je od premijere 1984. na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu (Zlatna kolajna publike) do danas izvedena više od 1.400 puta kako na scenama bivše Jugoslavije tako i u inostranstvu (Moskva, Petrograd, Bazel, Cirih, Baden, Malme, Lund, Geteborg, Halmstad, Budimpešta, Eger…).
Više informacija na linku.

Svečana premijera filma Taksi bluz u Sava centru – 16. januar

gradski djir

Svečana premijera filma Taksi bluz reditelja Miroslava Stamatova održaće se 16. januara  u 20 sati u Sava centru. Film će iste večeri biti premijerno prikazan i u bioskopu Cineplexx Ušće u terminu od 21 sat. Ulaznice za premijeru u Sava centru mogu se kupiti na blagajni ovog centra, kao i svim prodajnim mestima Eventima.

Izložba fotografija Teodora Ćirić Tea Time u JaneDoe -Concept Store – 17. januar

gradski djir

Projekat Tea Time nastao je istraživanjem različitih mogućnosti prikazivanja sebe. Igra reči i svakodnevna navika ispijanja čaja doveli su do kreativnog pristupa autoportretu, odstupajući od tradicionalnih načina predstavljanja fizionomije tela ili lica, zalazeći u apstrakciju. Pored igre reči i svakodnevne navike, ona akcenat stavlja na osvetljenje fotografija koje naglašava unutrašnjost kesice insinuirajući na unutrašnjost vidljivu jedino pažljivim posmatranjem. Izložba se otvara u 17 časova 17. januara i trajaće do 17. februara.

Dick Whistler u klubu Ben Akiba White Lounge & Art Gallery – 18. januar

gradski djir

Ulaz je slobodan.

Veče remek-dela: premijerni koncert Niškog simfonijskog orkestra – 18. januar

gradski djir

Više informacija na linku.

Schiller u beogradskoj Hali sportova – 18. januar

gradski djir

Audio-vizuelni koncertni spektakl koji će vas ostaviti bez daha! Nemački muzičar, kompozitor i producent nastupiće 18. januara u Hali sportova!
Ulaznice se prodaju preko mreže Eventim.
Više informacija na linku.

Dizajn market u Beogradskom marketu – 18. januar

gradski djir

Pridružite se i budite deo jedne žive beogradske priče! Beogradski market – Urban Distillery – Food and Design – WITH LOVE! Od 17 časova u Žorža Klemansoa 19, Beograd.
Više informacija na linku.


Koncert Đorđa Balaševića u SPENS-u – 19. januar

gradski djir

Poezija uživo! Ljubomir Simović u Zadužbini Ilije M. Kolarca – 19. januar

gradski djir

U okviru programskog ciklusa POEZIJA UŽIVO, koji organizuje Radio Beograda 2, u saradnji sa Zadužbinom Ilije Milosavljevića Kolarca, u subotu 19. januara od 19 časova u sali Kolarčeve zadužbine biće održano veče akademika Ljubomira Simovića, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2. Karte za veče Ljubomira Simovića mogu se preuzeti na blagajni Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca.
Više informacija na linku.

Balkanrock drži čas! Radionica muzičkog novinarstva u Poletu – 19. januar

gradski djir

U okviru izložbe fotografija, a nakon obeležavanja 12 godina rada regionalnog muzičkog portala Balkanrock, 19. januara u 17 sati u beogradskom klubu Polet biće organizovana radionica muzičkog novinarstva. Radionica ima za cilj da edukuje svoje polaznike u pisanom i govornom obliku i da ih uputi u novinske forme i novinarske veštine.
Više informacija na linku.

Akademija Vladeti Jerotiću u Kombank dvorani – 19. januar

gradski djir

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej otvoriće Svečanu akademiju posvećenu akademiku Vladeti Jerotiću koja će biti održana na Bogojavljenje 19. januara u 19 sati u Kombank dvorani. Ulaz na događaj je slobodan. Više informacija na linku.

Handmade festival na Dorćol Platzu – 20. januar

gradski djir

DP vas očekuje na prvom Handmade festivalu u 2019. godini, a 22. po redu izdanju koje se održava u nedelju 20. januara od 11 do 19 časova!