18.02.2019.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 18. do 24. februara

42 magazin
Promo

Čudan je taj februar, nekako ja potpuno cikcak – a to uopšte nije loš način da se krećete po gradu dok đirate.
Odabrali smo tačke, na vama je samo da ih spojite

gradski djir

Gledamo se!

Izložba Odraz u Ostavinskoj galeriji – 18. februar

gradski djir

Izložba Odraz predstavlja uporedni prikaz radova Sofije Rakidžić, studentkinje Odseka za konzervaciju i restauraciju Fakulteta primenjenih umetnosti, i Teodore Rakidžić, studentkinje slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti. Koliko stilskih i tehničkih sličnosti uslovljava krvna srodnost, a koliko raznolikosti podrazumeva rezultat različitih temperamenata i pristupa, pitanja su koja čine osnov koncepta izložbe.

Beti Đorđević & Friends u DOB-u – 19. februar

gradski djir

Dom omladine Beograda sa zadovoljstvom predstavlja veliki solistički koncert naše muzičke dive Beti Đorđević, koja će sa ekipom odabranih muzičara nastupiti u utorak 19. februara i provesti publiku kroz hitove evergrina, soula i džeza koji su obeležili njenu višedecenijsku karijeru. Koncert se održava u Velikoj sali DOB-a od 20 časova, a ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs.

Zadovoljstvo u tekstu No. 5 u KROKODILovom centru – 20. februar

gradski djir

Približio nam se peti Remarkerov live potkast Zadovoljstvo u tekstu .Vode ga Biljana Srbljanović i Vladimir Cerić. Ulaznice su u pretprodaji – ima ih samo 50, zato požurite! Cena je jedinstvena i iznosi 550 dinara s konzumacijom za jedno, bilo koje, piće iz našeg šanka. Ulaznice se prodaju u KROKODILovom centru svakog dana od 10 do 22 časa.

*Izložba Koja Ona? – od 20. do 23. februara

gradski djir

Šest beogradskih umetnica, šest istorija i perspektiva, prstiju-putokaza i svaki vodi sledećem svetu gde živimo isti mi, malo lepši i malo pametniji. U organizaciji grupe Autorke. Umetnice koje učestvuju na izložbi: Tanja Ličina, Ivana Stojadinović, Jelena Terzić Stanković, Jelisaveta Grozdić, Ljubica Mladenović i Jelena Kojić.

*Najveći sajam vina u regionu – 21. februar

gradski djir

Na jednom mestu predstavljaju se najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo piće bogova.

Kućna žurka sa Bebi Dol na Gajbi – 21. februar

gradski djir

Klub Gajba vas poziva na još jedan kućni žur sa Bebi Dol u ulozi DJ-a od 22 sata.
Zaboravi na evropsko vreme – tamo noć traje danima.

EGallery 8: Art on walls makes walls fall – 21. februar

gradski djir

Samo kada je na njemu umetnost, zid nije prepreka već polje novih mogućnosti. Executive Group zato organizuje prodajnu i tradicionalnu, osmu po redu izložbu EGallery, ovog puta sa delima naših mladih umetnika, street artista i artistkinja. Izložba je obogaćena i radovima članova Udruženja za decu sa razvojnim poremećajima Multiart, kojem će biti donirano 10 odsto prihoda od prodaje svih slika. Dođite na otvaranje od 18 sati – Knez Mihailova 9, II sprat.

47. FEST Bez zaštite – od 22. februara do 3. marta

Ove godine na FEST-u vas očekuje 125 premijernih naslova i oko 500 projekcija u 13 sala širom Beograda! Program u PDF-u možete skinuti na sledećem linku.
Karte su u prodaji na blagajnama bioskopa, a za projekcije u Sava centru, Kombank dvorani i Domu omladine i online putem tickets.rs, kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima.

10 odličnih filmova u selekciji 47. FEST-a

James Brown Tribute u klubu Soul Society- 22. februar

gradski djir

Nastupi James Brown Tribute Belgrade su u uvek stilu žurki iz sedamdesetih godina, pa se često pretvaraju u veliki jam session u kome im se pridružuju drugi eminentni muzičari. Dakle, očekujte funk žurku i adekvatno se obucite za ovu subotu!
Rezervacije na broj telefona 063 377 420. Čekamo vas u klubu Soul Society, Skver Mire Trailović, Dorćol.

Hot Since 82 u Hangaru Luke Beograd – 23. februar

gradski djir

Svetska deep/tech house atrakcija Hot Since 82, jedan od najuspešnijih britanskih di-džejeva i producenata nastupiće u velikom Hangaru u Luci Beograd od 23 časa.

Velika berza ploča i diskova – 24. februar

gradski djir

40 godina Filharmonije mladih Borislav Pašćan na Kolarcu– 24. februar

gradski djir

Filharmonija mladih Borislav Pašćan organizuje Drugi klavirski koncert Rahmanjinova. Dođite da uživate u zvucima klavira Aleksandra Sinčuka, Filharmonije mladih Borislav Pašćan, pod dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića. Kolarčeva zadužbina od 20 časova.

Beogradska trilogija u Teataru Levo – 24. februar

gradski djir

Napisan 1996, a i dalje aktuelan. Provokativan. Bez predrasuda. Govori o ljudima bez kuće. Zemlji bez ljudi. Traga za ličnim identitetom. Društvenim identitetom. Slobodan da daje odgovore. Postavlja pitanja. Otvoren da plače. Da se smeje. Da diše. On pleše na tankoj niti istine, između moglo je i jeste. Tekst potpisuje  Biljana Srbljanović, a režiju Danica Subotički.

Predstava Crvena: Samoubistvo nacije – 24. februar

Prvi put u 2019. godini izlazimo na scenu da branimo prava žena. Predstava CRVENA: Samoubistvo nacije igraće se 24. februara od 20 sati u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21).