11.02.2019.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 11. do 17. februara

42 magazin
Promo

Ne dopustite da vam sedmica prohuji s vihorom, ščepajte je od ponedeljka i priuštite svom biću nekoliko događaja za pamćenje

gradski djir

Vidimo se!

Kineski festival svetla na Kalemegdanu – od 11. do 24. februara

gradski djir

 U susret obeležavanju Kineske nove godine, na Kalemegdansku tvrđavu pravo iz Kine stiže svetlosni spektakl! U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, uz podršku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu, počeo je prvi Kineski festival svetla u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se prvi put zvanično proslaviti Kineska nova godina kod nas.
Više informacija na linku.

Tom Odell u Hali sportova –  12. februar

gradski djir

 Muzička senzacija nove generacije, vanserijski talentovani i višestruko nagrađivani britanski kantautor Tom Odell prvi put će nastupiti u Beogradu 12. februara u Hali sportova Ranko Žeravica!
Ulaznice u prodaji na svim prodajnim mestima Eventim Serbia i online na ovom linku.

Predstava Kad je Niče plakao u UK Vuk Karadžić – 12. februar

gradski djir

Pretpremijera predstave Kad je Niče plakao zakazana je za 12. februar u 20 sati u UK Vuk Stefanović Karadžić, a premijera za 14. februar u 20 časova na istom mestu.
Rezervacije i informacije: 060 24 24 860.
Više informacija na linku.

Promocija romana Za sutra najavljuju konačno razvedravanje Branka Rosića u Muzeju Jugoslovenske kinoteke – 12. februar

gradski djir

Humanitarna prodajna izložba – 13. februar

gradski djir

Kuća ljudskih prava i akcija Domiraj vas pozivaju na prodajnu izložbu humanitarnog karaktera koja će se održati u prostorijama Kuće ljudskih prava (Kneza Miloša 14) 13. februara u 19 časova. Na izložbi će učestvovati umetnici čije ćete radove moći da kupite po simboličnoj ceni, a sav prihod prikupljen od prodaje umetničkih dela biće iskorišćen za izgradnju kuće izgorele u romskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića.

Promocija foto-monografije i izložba Iza sedam logora u CZKD – 13. februar

gradski djir

 Beogradski forum ZFD s ponosom predstavlja foto-monografiju Iza sedam logora: Od zločina kulture do kulture zločina, autorski rad fotografa Hrvoja Polana, pisca Viktora Ivančića i novinara Nemanje Stjepanovića. U Centru za kulturnu dekontaminaciju od 19 časova pogledajte izložbu fotografija Hrvoja Polana, koje beleže današnji izgled nekadašnjih domova kulture – mesta stradanja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Osim na promociji foto-monografije, posetioci CZKD-a moći će izložbu da pogledaju i tokom narednih dana.

Predstava Magi u Dorćolskom narodnom pozorištu – 13. februar

gradski djir

Margiti Stefanović. Priča o Magi i njenoj majci. Skica jednog burnog života iz očiju mlade glumice koja govoreći o njima peva o sebi. Pevajući o sebi govori o njima. O onima koji su nestali i ostali. Dorćolsko narodno pozorište od 20.30.

Koncert Dukat Stray + gosti – 14. februar

Dukat u Galeriji KC Grad od 21 čas  + gosti: Olivera Popović, Ilija Duni, Marko Ignjatović, Haze&Ash!!!
Odavno je Dukatova svirka za Dan zaljubljenih tradicija. Ove godine sa gostima sprema još jedno tiho i nežno veče na novoj lokaciji – u intimnoj atmosferi Galerije KC Grada. Broj karata je i ovoga puta ograničen, kako bi svirka bila što lepša i intimnija. A pretprodaje nema. Cena karte je 500 dinara.

DUKAT – STRAY DOGG: Ranije sam slušao muziku da bih se opustio, a sada mi prija tišina

Mate Đorđević: izložba Katabasis u Galeriji 73 – od 14. do 26. februara

gradski djir

Mate će se u Galeriji 73 prestaviti publici radovima iz perioda od 2017. do 2019, pretežno velikim platnima, kolažima i crtežima nastalim na teritoriji Francuske.
Otvaranje izložbe je 14. februara u 19 sati. Izložba će trajati do 26. februara, zatim se seli na malu turneju: pre svega u Sombor, gde će se prikazati somborskoj publici u eminentnom prostoru obimne galerija Kulturnog centra Laza Kostć, zatim slede Galerija Milorada Bate Mihajlovića u Pančevu, a završni pečat će dati velika izložba dosadašnjeg opusa ovog mladog stvaraoca u Kući legata u Beogradu.

Izložba fotografija Cante, baile, toque: Flamenko u Servantesu – 14. februar

gradski djir

Otvaranje izložbe fotografija Cante, baile, toque: flamenko svetska kulturna baština 14. februara od 19 sati u Institutu Servantes u Beogradu.
Ukoliko želite da upoznate magiju flamenka, posetite izložbu fotografija koje je autor Diego Gallardo López načinio pokušavajući da uhvati dušu flamenka iz prvih redova, kako na koncertima tako i u malim klubovima.
#Flamencointangibleheritage – Culture Sector – by #UNESCO

Vino i čokolada na Beogradskom marketu – 14. februar

gradski djir

Posetite Beogradski market, gde ćete uz selekciju divnih domaćih proizvođača vina i čokolada garantovano uživati!

Tradicionalni koncert Massima Savića u Sava centru – 14. februar

 

42 minuta sa Massimom Savićem

 

Otvaranje februarskih izložbi KCB – 14. februar

gradski djir

Ovog meseca u Galeriji Artget počinje nova izlagačka sezona prema koncepciji umetničke direktorke za 2019. godinu Milene Marjanović, a prva izložba posvećena je fotografkinji Mariji Mari Rosandić. U Likovnoj galeriji umetnica Jelena Trajković Popivoda predstavlja audio-vizuelnu koreografiju pod nazivom Vortex, dok u Podroomu izlaže mladi albanski umetnik Fatlum Doči, čime Galerija Podroom započinje seriju predstavljanja umetnika mlađe generacije. Izložbe su otvorene do 7. marta, a radno vreme galerija Kulturnog centra je od ponedeljka do subote od 12 do 20 časova.

Nikola Đuričko Stand-up Show u Kombank dvorani – 15. februar

gradski djir

Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli nikad da ga pitate.
Možete 15. februara, od 20 časova – Kombank dvorana, Beograd. Prodaja karata na blagajni Kombank dvorane.

Iskustvena radionica: Ego stanja i ja u Share Square – 16. februar

gradski djir

Kako komunicirate sa sobom, a kako sa drugim, različitim ljudima? Da li se u svim situacijama osećate podjednako prijatno? Da li u nekim situacijama reagujete onako kako biste želeli ili vam se čini kao da vam se stalno neka situacija ponavlja – slična nekoj iz prošlosti? Nekada vam se čini da ste sa nekima ljudima, u nekim situacijama, ali i u odnosu na sebe, uplašeni poput malog deteta, a sa drugima bezbrižni i spontani, nekada brižni a nekada kritični? Saznajte više o ovoj radionici i rezervišite sebi mesto klikom na plavo dugme ENROLL na sledećem linku.

Efemerne konfesije u svemiru! – 17. februar

gradski djir

Svoju potpuno novu postkabaretsku drag extravaganzu, još jedan neponovljivi scensko-vokalni spektakl, kolektiv Efemerne konfesije izvodi u nedelju 17. februara od 21 čas.
Imago Club u Dečanskoj 14! Ne propustite! Više informacija na linku.