10.12.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 10. do 16. decembra

42 magazin
Promo

Ulazimo u finale 2018, a decembarska atmosfera i pretpraznična euforija traže i povećan broj đirova po gradu – od Rahmanjinova i časova psihodrame do disko žurki i seminara za roditelje, ali i čarobne muzike za decu

gradski djir

Vidimo seeeee!

BEST OF RACHMANINOFF u Zadužbini Ilije M. Kolarca – 10. decembar

gradski djir

Hate poetry u KROKODILovom centru – 10. decembar

gradski djir

U KROKODILovom centru za savremenu književnost 10. decembra od 19 časova javno čitanje hate-mailova i komentara. Učestvuju: Zoran Kesić, moderira: Dragan Ilić.
Cena ulaznice u pretprodaji je 300 dinara, a ukoliko je kupite na vratima za 500 dinara imate i jedno piće po izboru.

Psihodramske tehnike na delu: Otključajte svoje potencijale! – 11. decembar

gradski djir

Prisetite se momenata kada ste osećali da su se vaši potencijali negde sakrili, a onda ste i sami poverovali da ih nemate. Te situacije mogu se odnositi na poslovne, prijateljske, porodične i partnerske relacije. Psihodrama je akciona forma grupne psihoterapije, skup tehnika pomoću kojih istražujemo i svoj unutrašnji svet i svet oko nas. Skup tehnika koji nam pomaže da kroz proces otkrivanja unutrašnjih snaga idemo razumom i da imamo sigurno mesto za isceljenje i osnaživanje. Otkrićemo koji su sve naši potencijali i zašto ih olako isključujemo u određenim situacijama.
Više informacija na linku.

Novogodišnja kolektivna izložba u Galeriji ULUS – od 12. do 18. decembra

gradski djir

U sredu 12. decembra u 19.30 sati biće otvorena Novogodišnja kolektivna izložba u Galeriji ULUS.
Izložba nastoji da obuhvati novogodišnju atmosferu specifičnom umetničkom refleksijom koja na vedar i humoristički način dotiče ozbiljne teme i uznemirujuće dubine naše kolektivne i lične stvarnosti.
Učesnici su: Slavimir Stojanović, Aleksandar Todorović, Vuk Vučković, Tadija Janičić, Mića Stajčić, Nikola Velicki, Tara Rodić, Rade Tepavčević, Dragan Radović i Joškin Šiljan.
Svečanom otvaranju muzičku podršku pruža DJ DOO, a izložbu organizuju i Galerija O3ON, Kulturforum ODKR i Galerija ŠTAB u saradnji sa UP Slavimo umetnost.

Decembar je da budeš human – 12. decembra 2018. do 1. januara 2019.

gradski djir

Studentski parlament Filološkog fakulteta tradicionalno i ove godine nastavlja sa humanitarnom akcijom. Svakog dana od 10 do 18 časova očekuju vas student auli Fakulteta.
Više informacija na linku.

Seminar za roditelje dr Ranka Rajovića u OŠ Kralj Petar I – 13. decembar

gradski djir

Dr Ranko Rajović, autor NTC obrazovnog programa, održaće prvi deo seminara za roditelje u Beogradu 13. decembra od 17 do 20.15 časova u svečanoj sali OŠ Kralj Petar Prvi, Ulica kralja Petra.
Više informacija na linku.

Otvaranje decembarskih izložbi u Kulturnom centru Beograda – 13. decembar 

Tri nove izložbe biće otvorene u četvrtak 13. decembra sa početkom u 19 časova, u sva tri galerijska prostora Kulturnog centra Beograda.

Milan Aleksić

Milan Aleksić

U Galeriji  Artget (Trg republike 5/I) biće otvorena izložba fotografija koja nosi naziv Uzorci, Milana Aleksića, u Likovnog galeriji (Knez Mihailova 6) otvara se izložba Ivana Šuletića – Uplašiću samog sebe!, dok će se u Galeriji Podroom (Trg republike 5/-I)  otvoriti izložba Artists’Film International vol. 2017/2018.

Izložba Milana Aleksića  u  Galeriji Artget obuhvata trideset šest fotografija, osim 4 izuzetka, u galerijskom prostoru je predstavljeno bez ramova, raspoređeno u 4 celine. Svaka od ovih serija se sastoji od po 9 fotografija, pri čemu je cela serija identifikovana i nazvana jednostavno prema objektu koji je fotografisan.

Aktuelna izložba Ivana Šuletića u Likovnoj galeriji predstavlja zanimljiv i intrigantan  ambijent sastavljen od medijski raznorodnih prezentacija poznatih i novih crteža, slika, video radova i objekata.

Izložba Artists’Film International vol. 2017/2018 u Galeriji Podroom je izložba međunarodnog umetničkog filma, koju je 2008. godine pokrenula galerija Vajtčapel iz Londona, a u ovom projekatu  učestvuje 18 institucija iz celoga sveta, a cilj je pružanje uvida u globalni presek stanja umetničke produkcije pokretnih slika.

Vlado Georgiev: Boemski koncerti u Sava centru – 13. i 14. decembar

gradski djir

Oblakoderov jam session u klubu Garaža – 14. decembar

gradski djir

Oblakoder poziva muzičare i sve one koji vole live svirku na Oblakoderov jam session! Dođite da svirate i da se družite, ali i da podržite ovaj magazin! Očekuje vas mnogo gostiju iznenađenja, odlična muzika i žurka u urbanom gradskom prostoru, a najvažnije od svega – sjajna zabava.
Više informacija na linku.

Back to DISCO: HERE WE GO AGAIN! – 14. decembar

gradski djir

Druga velika disko-žurka Back to DISCO biće održana u klubu Bitef Art Cafe (Mitropolita Petra 8) u petak 14. decembra!
Obucite svoje sjajne i šljokičave outfite, nabacite disko-raspoloženje i pravac podijum na kom ćete moći da đuskate uz Disco Live Band i hitove 70-ih i 80-ih koje će vrteti poznati DJ-evi.
Rezervišite mesto na vreme na 063 594 294 i 063 594 054.

Četvrti Funk kongres u Ušću – 15. decembar

gradski djir

Četvrti po redu Funk kongres održava se u subotu 15. decembra u Top of The Hub Ušće (Poslovni centar Ušće, 25. sprat)
Više informacija na linku.

Novogodišnji Ukus fest u Kombank dvorani – 15. decembar

gradski djir

Novogodišnji Ukus fest – special edition biće održan četvrti put u Beogradu 15. decembra od 9 do 19 sati u prostoru Kombank dvorane. Posetioce na Novogodišnjem Ukus festu očekuje bogat novogodišnji program, animacije za decu, kao i veliki broj aktivnosti koje se odvijaju u salama Kombank dvorane.
Ulaz na manifestaciju je besplatan

Izložba radova Sare Nišević i Nevene Stanković – 15. decembar

gradski djir

Pod sloganom “Mladost nije glupa i nada se!” odražaće se prva samostalna izložba Sare Nišević i Nevene Stanković. Ono što ovu izložbu  čini posebnom jeste to što literarni radovi pripadaju umetniku koji se ustvari bavi vizuelnim poslom, a fotografije umetniku koji se bavi pisanjem.

Marko Louis u Domu omladine – 16. decembar

Zbog velikog interesovanja, Marko Louis će održati još jedan koncert – 16. decembra od 20 časova u kultnom koncertnom prostoru Dom omladine Beograda. Marko planira da, osim pesama sa svojih albuma Shine on Me i Beskraj, da predstavi sa bendom uživo svoji novi album pod nazivom Euridika. Karte su dostupne već sada u Eventimu i Gigstixu, na blagajni DOB-a ili online na www.gigstix.com i www.eventim.rs.

Marko Stojanović Louis: Moja muzika briše granice. Ja sam jedan srećan imigrant

Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonije u Sava centru – 16. decembar

gradski djir

Budite i vi deo Velike muzičke bajke Dečje filharmonije i
dođite na njen tradicionalni Novogodišnji gala koncert u Sava centru 16. decembra u 19 časova.
Fondacija Deca deci i Dečja filharmonija tradicionalno priređuju Novogodišnji gala koncert, namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija.