10.09.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 10. do 16. septembra

42 magazin
Promo

Septembar je za điranje zaista čudo, a ova nedelja u znaku Bitefa, Oktobarskog salona, princa afrobita na Belefu, Lovefesta… pa vi vidite kud ćete pre

gradski đir

Naš predlog: hajde da se vidimo na svim događajima!

Digitalizacija Bitefa – 10. septembar

gradski đir

Bitef teatar nastoji da kreira jedinstveno mesto pristupа digitаlizovаnoj kulturnoj grаđi Festivala kroz različite projekte. Ovog puta, jednim modernim retrospektivnim online izdanjem pod nazivom Digitalizacija Bitefa daće uvid u sistematizovane umetničke tokove i pružiće kompetentan komentar na protekli period sveta u promeni.
Ova digitalna postavka biće zvanično predstavljena javnosti 10. septembra u 19 časova u Galeriji Novembar, Kursulina 22, Beograd.

Koncerti u septembru KCB-a – od 10. do 17. septembra

gradski đir

Počinje nova koncertna sezona u organizaciji Kulturnog centra Beograda!
Za početak jesenjih muzičkih dešavanja očekuje vas nastup violinistkinje Marije Bobić i pijaniste Ukija Ovaskainena od 20 sati, kao i koncert studenata klavirskog odseka #FMU. Mladim muzičarima tokom septembra će se u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu (Istituto Italiano di Cultura in Belgrado) priključiti i sestre Simonuti (Ana Simonutti i Irena Simonutti), dok će u Galeriji Artget nastupiti gošća iz Japana, pijanistkinja Yasuyo Segawa, koja će izvesti koncert za levu ruku.
Ulaz na sve koncerte je besplatan, dobro došli!

Queer Salon u KC Gradu – od 10. do 16. septembra

gradski đir

U okviru Nedelje ponosa i ove godine u Kulturnom centru Grad Belgrade Pride organizuje Queer Salon.
Queer Salon već godinama okuplja umetnike/ce iz različitih sfera koji su određeni aspekt svog stvaralaštva posvetili LGBT+ kulturi. Ovogodišnji Queer Salon predstaviće fotografije tri umetnika: Aleksandra Crnogorca, Igora Mađince i Alekse Bartola.
Salon je otvoren od 10.  do 16. septembra u Galeriji Pride Housea, KC Grad (Braće Krsmanović 4).

Izložba Dragane Rađenović: Tačka, linija, cvet – od 10. do 21. septembra

gradski đir

U ponedeljak 10. septembra u 20 časova u Galeriji SULUV biće otvorena izložba Tačka, linija, cvet Dragane Rađenović. Izložba će biti otvorena do 21. septembra 2018.

Izložba grafika Pabla Pikasa u Nišu – od 11. septembra do 1. oktobra

gradski đir

U utorak 11. septembra u 20 časova u Oficirskom domu u Nišu biće otvorena izložba grafika Pabla Pikasa – jednog od najpoznatijih i najuticajnijih umetnika 20. veka. Izložbu čini četrdesetak radova nastalih između 1932. i 1969. godine svrstanih u tri grafičke mape: Dupla flauta, Fauna i flora Antiba i Iz Elijarove mape, kao i nekoliko pojedinačnih grafika rađenih u tehnikama gravure i litografije.

Unapredi biznis: Ask Me Anything – 12. septembar

gradski đir

U sredu 12. septembra od 18 časova očekuje vas događaj Unapredi biznis u organizaciji Impact Hub Belgrade namenjen onima koji su se pretplatili na uslugu razvijanja biznisa, inače koncipiranog kao niz radionica na kojima se obrađuju teme relevantne za vođenje sopstvenog biznisa – od koncipiranja ideje, preko marketinga, do prodaje i povećavanja prihoda – predavači će odgovarati na sva pitanja!
Pozivamo sve vas koji imate bilo koje pitanje vezano za izazove u vođenju sopstvenog biznisa ili za upuštanje u ovu avanturu da nam se priključite u sredu od 18 sati!
Prijavi se na linku OVOM.
A više o događaju saznaj na linku OVDE.

Život na Baliju: Putopis sa Ivom Tarle – 12. septembar

gradski đir

Saznajte zašto je Iva nakon karijere u diplomatiji, sledeći svoj unutrašnji glas i strast, odlučila da živi na Baliju. Zašto je ovo ostrvo, poznato i kao Ostrvo bogova, izabrano za top wellness destinaciju 2015.
U sredu 12. septembar u 20 časova Bhakti Hub, Kosovska 49 (prvi ulaz u pasažu desno)
Donacija 200 dinara.
Zbog velikog interesovanja molimo vas za prijavu u inbox ili na mail bhaktihub@gmail.com.

Besplatan koncert Femija Kutija na Kalemegdanu – 13. septembar

gradski đir

Femi Kuti, nigerijski muzičar, princ afrobita i dostojni naslednik svog oca Fele Kutija, nastupiće u okviru Belefa u Beogradu (Kalemegdan Donji grad), u četvrtak 13. septembra od 20 časova u pratnji benda Positive Force i Makedonske filharmonije.
Kao predgrupa nastupiće beogradski sastav Igor Vince & His Drum, Brass And Keys (Srb, Cub, Bra).

57. Oktobarski salon u Beogradu: Čudo kakofonije – od 14. septembra do 28. oktobra

Oktobarski salon broj 57 u Beogradu počinje 14. septembra, a Čudo kakofonije otkrivaće vam se sve do 28. oktobra u sledećim prostorima: Kulturni centar Beograda (galerije Podroom, Likovna, Artget), Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), Muzej grada Beograda (Resavska 40b), Umetnički prostor U10Remont – nezavisna umetnička asocijacija.
Umetnički direktori: Gunar Kvaran i Danijel Kvaran.

Fire Weekend w. Josh Wink & Green Velvet – od 14. do 16. septembra

gradski đir

U okviru Lovefesta od 22 časa 14. septembra do 8 ujutru 16. septembra očekuje vas Fire Weekend u Belexpocentru.
Više informacija na linku.

Dentsply Sirona Night – 14. septembar

gradski đir

#DentsplySironaNight biće održan 14. septembra u 18 sati u Beogradu u Operi i teatru Madlenianum.
Ulaz je besplatan a broj mesta ograničen!
Više informacija na linku.

Photoshop za početnike Share Square– 15. septembar

gradski đir

Ako želite da uronite u vode grafičkog dizajna, neophodno je da savladate veštine Photoshopa, najpopularnijeg programa za obradu i kreiranje fotografija, ali i za dizajn. Mogućnosti ovog programa su gotovo neograničene, pa se početnici često pitaju odakle početi i kako napraviti svoje prvo digitalno delo. Na ovoj radionici imate priliku da kroz praktičnu primenu otkrijete sve veštine i trikove korišćenja Photoshopa!
Cena kursa je 900 dinara (u cenu svih Share Square časova uključeno je neograničeno kafe, čajeva, mafina i vafla).
Prijave na linku.

Putovanje u svet nauke ponovo na Kolarcu – od 15. septembra do 6. oktobra

gradski đir

Putovanje u svet nauke je multidisciplinarni i interdisciplinarni program namenjen deci od četiri do 15 godina koji organizuje Naučnoobrazovni centar. Ove školske godine biće formirana grupa učenika sedmog i osmog razreda koja će se kroz eksperimente upoznati sa gradivom iz hemije. Grupe su sastavljene od maksimalno 12 polaznika, a deca će se kroz istraživački rad učiti individualnom i timskom radu. Broj mesta u grupama je ograničen. Naknada za radionicu je 400 dinara po radionici. Radionice traju sat vremena i sav pribor i materijal obezbeđen je za individualni rad polaznika.
Prijavljivanje isključivo putem mejla: naucnoobrazovnicentar@gmail.com.
Više informacija na linku

Hand Made Festival Vol. 18 – 16. septembar

gradski đir

Ovaj put Dorćol Platz vas očekuje na osamnaestom po redu Hand Made Festivalu u nedelju 16. septembra od 12 do 20 časova!
Ovo je prilika da kupite nešto autentično sebi ili nekoj dragoj osobi, ali i da se upoznate sa hand made trendovima u gradu.
Festival je namenjen svim kreativcima, kao i onima koji uživaju u tuđoj kreativnosti. Vrata ovog prostora otvorena su za sve one male proizvođače običnih i neobičnih predmeta kojima je jedna stvar zajednička – napravljene su ručno!
Ulaz slobodan!

Srbija vs Estonija – 16. septembar

gradski đir

U dvorani Aleksandar Nikolić od 20.15 sati očekuje vas košarkaška utakmica Srbija i Estonija u okviru FIBA Svetskog kupa 2019, evropske kvalifikacije.
Ulaznice mogu da se rezervišu i kupe online preko www.eventim.rs , kao i na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije. U nedelju 16. septembra, na dan utakmice, karte ćete moći da kupite i na blagajni Hale Aleksandar Nikolić od 16 sati do početka utakmice.